Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Ergenekon Davası'nda Orgeneral Nusret Taşdeler'in Çapraz Sorgusu Yapıldı

Ergenekon Davası'nda Orgeneral Nusret Taşdeler'in Çapraz Sorgusu Yapıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 269.duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 269. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.

TAŞDELER'İN ÇAPRAZ SORGUSU YAPILDI

YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in, tedavi gördüğü Ankara GATA'ya video konferans sistemiyle bağlanılarak çapraz sorgusu yapıldı. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine Taşdeler, JİTEM'i basından duyduğunu, kendisinin jandarma teşkilatıyla ilgili herhangi bir görevi olmadığının altını çizdi. Taşdeler, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un emri gereği belgelerin imha edilmesi yönünde bir talimat almadığını söyledi. Sorular üzerine Taşdeler, Genelkurmay Harekat Başkanı olarak görev yaptığı 11 Ağustos 2007 ve 20 Ağustos 2008 tarihleri arasında bilgisayarların silme işlemi olmadığını söyledi.

"İRTİCA İLE MÜCADELE EYLEM PLANI BELGESİYLE İLGİLİ BİLGİM YOK"

Tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek'in Bilgi Destek Dairesi'nde şube müdürlüğü yaparken 1 yıl astı olarak çalıştığını anlatan Taşdeler, Bilgi Destek Dairesi'ndeki şubelerin kendi döneminde kurulduğu belirtti. "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesiyle ilgili bilgisi olmadığını tekrarlayan Taşdeler, Dursun Çiçek'e bu konuda verdiği bir emir de olmadığını, Çiçek'in aralarında 'irtica.org' sitesininde bulunduğu 10 internet sitesinden sorumlu olduğunu anlattı.

"HABERLERİ İLK DEFA İNTERNET ANDICI İDDİANAMESİNİN EKİNDE GÖRDÜM"

Dava konusu internet sitelerinde yer alan haberlerden başlıklar okuyan Savcı Pekgüzel, bu haberlerden haberi olup olmadığını sordu. "Bu haberleri ben İnternet Andıcı iddianamesinin ekinde ilk defa gördüm" diyen Taşdeler şöyle konuştu: "Herhangi bir şekilde benim onayımın alındığı haberler değil. Benim, siyasi içerikli haberlerin kullanılmayacağı yönünde bir emrim var. Bu emir nedeniyle bahsedilen haberlerin Harekat Başkanlığı'na ulaşması mümkün değil. Benim onayladığım haberler değil."

"SİTELERDE NE YAYINLANIYOR DİYE BAKMIYOR MUSUNUZ?"

"Sitelerde ne yayınlanıyor, ne yayınlanmıyor diye bakmıyor musunuz?" sorusu üzerine Taşdeler, "Siteleri günlük olarak takip etmiyorduk. Şube müdürleri, daire başkanı var. Bunlar rutin bir faaliyet olarak yürütülmektedir. Harekat Başkanı'nın odasındaki bilgisayar internete bağlı değildir. Bilgi güvenliği için bu uygulama sanırım hala devam ediyor" dedi. 'Apronda namaz şov' haberinin "irtica.org' sitesinde yayınlanmasına ilişkin soru üzerine Taşdeler, "Bu haber sadece Cumhuriyet Gazetesi'nde değil, diğer gazetelerde de çıkmıştır. Haberde hükümet, siyasi partilerle ilgili birşey yok. Zaten olay mevzuata aykırı görüldüğünden İstanbul Valiliği de soruşturma başlatmıştır. İrtica.org diğer siteler gibi yasalara uygun olarak kurulmuştur" diye açıklama yaptı. Duruşmaya öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title