Haberler

Enis Batur Sözünü Sakınmadan'da

Enis Batur Sözünü Sakınmadan'da
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in konuğu bu kez Enis Batur.

Sabit Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen Sözünü Sakınmadan, 20 Mart akşamı keyifli bir söyleşiye daha ev sahipliği yapacak. Usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in konuğu bu kez Enis Batur.

1952 yılında doğan Enis Batur'un ilk yazısı 1970'te, ilk kitapları "Eros ve Hgades" ile "Bir Ortaçağ Yalnızlığı" 1973'te yayımlandı. Yazar, 1982 yılında ilk sayısı sıkıyönetim tarafından yasaklanan Çağdaş Kent dergisini çıkardı. Batur, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Yayın Dairesi Başkanlığı, Milliyet Gazetesi'nde Kültür Servisi ve Yan Yayınlar Yöneticiliği, Milliyet Büyük Ansiklopedi ve Dönemli Yayıncılık'ta Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Yazı, Oluşum, MEB, Tan, Gergedan, Şehir, Sanat Dünyamız, Kitaplık, Cogito, Arredemento Dekorasyon, Fol gibi dergilerin hazırlanışında sorumluluklar üstlendi. 2004'e kadar Yapı Kredi Yayınları'nda Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Remzi Kitabevi'nin katkılarıyla hazırlanan TRT'deki "Okudukça" programında yayın danışmanlığı yaptı. Açık Radyo'nun kuruluşuna katkıda bulundu ve "Şifa, Şifre, Deşifre" programını hazırladı.

UNESCO'nun "Göreme'den İstanbul'a Kültür Mirasımız" kampanyasını yönetti. Cumhuriyet, Milliyet, Dünya, Aydınlık gazetelerinde, Yeni Gündem, P-Eki, Express, 2000'e Doğru dergilerinde 1978-1998 arası düzenli haftalık yazılar yazdı. Yurtdışındaki çeşitli dergilerde eserleri yayımlandı. "Perişey" isimli şiiriyle 1993 yılında Cemal Süreya, 1997 yılında "Opera 1-4004" isimli şiiriyle Altın Portakal, 1998 yılında "Favole d'Oriento" Sibilla Aleramo, 2008 yılında ise "Neyin Nesisin Sen" adlı şiir kitabıyla Necatigil ödüllerini kazandı. "Şiir ve İdeoloji" adlı denemesiyle 1980 yılında TDK Ödülü'ne layık görüldü. Enis Batur'un sayısı yüzü aşan kitabı yayımlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close