Engelliler, Galoş Üreterek Okula Katkı Sağlıyor
Çankırı'da Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engellilerin ürettiği galoşlarla kursun diğer araç ve gereçleri için kaynak sağlanıyor Okul Müdürü Doğan: "Diğer kurslarda kullandığımız alçı, boncuk, tel, tahta, keçe gibi malzemelerin alımında galoştan elde ettiğimiz.
ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı Vali Ayhan Çevik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engelliler, ürettikleri galoşlardan elde edilen gelirle kurs ihtiyaçlarına kaynak oluşturuyor.
Okulda açılan ahşap ve seramik boyama, ahşap yakma, keçe işleme, resim, hediyelik eşya üretimi gibi kurslar engelli öğrencilerin kendilerine olan güveninin artmasının yanında, boş zamanlarını verimli değerlendirmeleri sağlanıyor.
Okul Müdürü Şaban Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde bulunan 39 öğrenciyle eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.
Öğrencilerin galoş üreterek el becerilerini geliştirdiğini anlatan Doğan, bunun yanında boş zamanlarını da verimli bir şekilde değerlendirdiklerini kaydetti.
Galoşların satışıyla diğer derslerde kullanılan malzemeler için kaynak oluşturulduğunu vurgulayan Doğan, "Üretilen galoşlarla öncelikle okulumuzun galoş ihtiyacını karşılıyoruz. Artan galoş olursa rehabilitasyon merkezlerindeki yine engelli öğrencilerimize veriyoruz. Galoşların satışından elde ettiğimiz gelirle de sınıfımızın diğer el becerileri kurslarında kullandığı malzemeleri alıyoruz. Diğer kurslarda kullandığımız, alçı, boncuk, tel, tahta, keçe gibi malzemelerin alımında galoştan elde ettiğimiz gelirleri kullanıyoruz" şeklinde konuştu.
Doğan, okulda bir spor kulübü kurduklarını belirterek, engellilerden oluşan spor kulübünün yeni kurulmuş olmasına rağmen birçok başarıya imza atmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
"Kursların akademik derslere katkısı var"
Sınıf Öğretmeni Tülay Öztürk de okulda akademik derslerin yanında el becerisini geliştirecek derslerin verildiğini söyledi.
Hem galoş üretiminin hem de diğer el becerisi derslerinin öğrenciler üzerinde olumlu etkisinin olduğunu dile getiren Öztürk, "Öğrencilerimiz el becerisi ile kalem tutma noktasında daha becerikli oluyorlar. Makas kullanarak geometrik şekilleri çizmede daha başarılı oluyorlar. Kursların akademik derslere büyük katkısı oluyor" dedi.
Teknoloji ve tasarım öğretmeni Kezban Canbolat ise el becerisi dersleri ve galoş üretiminin öğrencilerin kendilerine güvenlerini arttırdığını kaydetti. - Çankırı