Engelleri At'la Geç Projesi"
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Ata bindirilen engelli çocuklardan görüntüler Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban'ın konuşması - Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Muğla'daki fiziksel ve zihinsel engelli çocukların "hipoterapi" yöntemiyle rehabilitasyonları sağlanacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öçalmaz: "Bir yıl sürecek projede engelli çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişimleri hedeflenmekte" Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelleri At'la Geç Projesi" kapsamında Muğla'daki fiziksel ve zihinsel engelli çocukların "hipoterapi" yöntemiyle rehabilitasyonları sağlanacak.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Ata bindirilen engelli çocuklardan görüntüler
Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban'ın konuşması - Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Muğla'daki fiziksel ve zihinsel engelli çocukların "hipoterapi" yöntemiyle rehabilitasyonları sağlanacak
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öçalmaz:
"Bir yıl sürecek projede engelli çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişimleri hedeflenmekte"
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelleri At'la Geç Projesi" kapsamında Muğla'daki fiziksel ve zihinsel engelli çocukların "hipoterapi" yöntemiyle rehabilitasyonları sağlanacak.
Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi'ndeki Padok Atçılık Spor Kulübü'nde projenin tanıtımı yapıldı. Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, açılışta yaptığı konuşmada, çağdaş toplumun bütün insanlara eşit yaşama hakkı sunması gerektiğini söyledi. Toplumdaki tüm insanların yararlandığı haklardan engelli bireylerin de her şekilde yararlanması gerektiğini vurgulayan Kurban, böyle bir toplum yaratılırsa çağdaş toplumlar seviyesine çıkılmış olacağının altını çizdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise engellilerin kentte basketbol, yüzme, okçuluk, atletizm, tekvando, judo gibi alanlarda faal olduklarını ifade etti. Proje ile engelli bireylerin binicilik sporu ile de tanışacaklarını belirten Öçalmaz, "Bir yıl sürecek projede engelli çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişimleri hedeflenmekte. Böylelikle spor yapan engelli birey sayısını artırmakla birlikte çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını da artıracağız" dedi.
Atla ilgili etkinliklerin, engellilerin psiko-sosyal, duyusal ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olduğunu vurgulayan Öçalmaz, engellilerin binicilik sayesinde kişisel becerilerinin de artacağını vurguladı. Bu yöntemin birçok ülkede yaygınlaştığına değinen Öçalmaz, "Bu sporun ülkemizde yaygınlaşması adına önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz proje ile ilimizde de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.
Öçalmaz, üçer aylık periyotta 9 kişilik değişimle gerçekleşecek proje kapsamında 36 engelli bireyin binicilik eğitimi alacağını kaydetti.
Padok Atçılık Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gökhan Çilingir ise prensiplerinin "önce insan" olduğunu anlatarak, "Bu yüzdendir ki hipoterapi projesiyle yani atla tedavi ile çok önemli bir projeye bugün başladık" dedi.
Özel eğitilmiş atlarla yapılan terapinin çok etkili olduğuna işaret eden Çilingir, atla terapinin birçok engel türünde büyük oranda fayda sağladığını anlattı.
Konuşmaların ardından proje kapsamında bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, görevlilerin yardımıyla ata binerek tesislerde gezinti yaptı.