Engelleri Aşıp "Madalya Avcısı" Oldu (1) - Kırklareli
Kırklarelili down sendromlu Erman Çetiner, "madalya avcısı" olarak adını duyurduğu masa tenisinde, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.
ÖZGÜN TİRAN - Kırklarelili down sendromlu Erman Çetiner, "madalya avcısı" olarak adını duyurduğu masa tenisinde, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.
Çetiner, yaklaşık 12 yıl önce eğitim gördüğü eğitim uygulama okulunda öğretmeni ve antrenörü Soner Polat'ın önerisiyle masa tenisine yöneldi.
Kısa sürede büyük başarılara imza atan Çetiner, masa tenisi eğitimin ikinci yılında Türkiye şampiyonu olarak katıldığı tüm müsabakalardan başarıyla ayrıldı.
Çevresindekilerce "madalya avcısı" olarak adlandırılan Çetiner, spor hayatına yaklaşık 100 madalya sığdırdı.
Masa tenisinde 2015 ve 2016 yıllarında Güney Afrika ve İtalya'da düzenlenen şampiyonalarda dünya üçüncüsü olan ve son 10 yıldır namağlup Türkiye şampiyonluğu unvanını koruyan Çetiner'in yeni hedefi, Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasından altın madalya ile dönmek.
Kırklareli Valiliğinde çalışan Çetiner, iş hayatı ve spor alanındaki başarıları ile herkesin takdirini topluyor.
Raketi ve pinpon topunu yatağında baş ucundan ayırmayan Çetiner, sabahın erken saatinde annesi Gönül Çetiner'in uykuda kaldırması ile giydiği takım elbisesi ile Kırklareli Valiliğinde mesaisine başlıyor.
Mesaisinin ardından yeniden evine gelen Çetiner, giydiği ay yıldızlı forması ile "Minnoş" isimli kedisiyle bir süre vakit geçirdikten sonra annesi ile Atatürk Stadına giderek yürüyüş yapıyor.
Yürüyüşün ardından Kırklareli Engelliler Spor Kulübüne giden Çetiner, burada antrenörü Soner Polat ile müsabakalara hazırlanıyor.
Zamanını etkin bir şekilde değerlendiren Çetiner, yaşam biçimi ile diğer engellilere de örnek oluyor.
Hedefi dünya şampiyonluğu
Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masa tenisi ile tüm engelli aştığına inandığını söyledi.
Masa tenisini çok sevdiğini belirten Çetiner, yaklaşık 12 yıldır masa tenisi ile uğraştığını ve son 9 yıl profesyonel olarak sürdürdüğü sporla, birçok başarı yakaladığını dile getirdi.
Yurt dışında ülkesini temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çetiner, bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu anlattı.
Katıldığı müsabakalarda çok sayıda madalya kazandığını dile getiren Çetiner, "Masa tenisi ile çok mutluyum. Soner hocam beni masa tenisi ile hayata bağladı. Önce yurt içinde sonra yurt dışındaki müsabakalara katıldım. Şu anda da Down Sendromlular Masa Tenisi Milli Takımında mücadele ediyorum. Milli takım formamın üzerinde taşıdığım ay yıldızlığı bayrağımı dünyanın her yerinde dalgalandıracağım." diye konuştu.
Dünyada masa tenisinde bir numara olmayı hedeflediğini vurgulayan Çetiner, ekim ayında Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandığını sözlerine ekledi.
Anne Gönül Çetiner ise down sendromlu bir evladın annesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Oğlunun azmi ile birçok engeli aştıklarına işaret eden Çetiner, oğlunun masa tenisi ile çok mutlu olduğunu ve adeta hayata yeniden bağlandığını anlattı.
Çetiner, oğlunun spor ile iş hayatına da atıldığını anımsattı.
Oğlunun çok mutlu olduğuna dikkat çetin Çetiner, anne babaların engelli çocuklarını çok sevmesini ve toplumdan uzak tutmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Antrenör Polat da Çetiner'in başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, başarıdan başarıya koştuğunu ifade etti.
Çetiner'in Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonunda başarılı olacağına inandığını belirten Polat, Çetiner'in sadece spor alanında değil iş hayatında da kendisini kabul ettirdiğini sözlerine ekledi.