Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşmasının detayları belli oldu

Tarihi antlaşmanın detayları belli oldu! Gündem yaratacak "gizli madde" iddiası

Milyonların gözü bu toplantıda! Asgari ücret için öne çıkan rakam 23 bin TL

Milyonların gözü bu toplantıda! İşte asgari ücret için öne çıkan rakam

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısım dikkat çekti

Endonezya, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'nı Onayladı

Endonezya, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'nı Onayladı
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'na (TPNW) onay belgesini Birleşmiş Milletler'e sundu. Bu adım, Endonezya'nın uluslararası silahsızlanma çabalarındaki önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'nı (TPNW) onayladıklarına ilişkin belgeyi Birleşmiş Milletlere (BM) sundu.

Antara News'in haberine göre, Marsudi, TPNW onay belgesini, New York'taki 79. BM Genel Kurul toplantıları marjında sundu.

Endonezya'nın BM Daimi Temsilcisi Arrmanatha Nasir, bu antlaşmanın, imzacı ülkelerin nükleer silahları test etmesini, depolamasını ve kullanmasını yasakladığını hatırlattı.

Antlaşmanın ayrıca diğer ülkelerin nükleer silahları test etmesi, depolaması ve kullanmasına yardımcı olmayı da yasakladığını belirten Nasir, "Bu, Endonezya'nın bu yıl kaydettiği önemli bir ilerlemedir." şeklinde konuştu.

Endonezya'nın yanı sıra Sierra Leone ve Solomon Adaları temsilcilerinin de TPNW onay belgesini BM'ye sunduğu belirtildi.

Nükleer silahların tüm dünyada imha edilmesi ve yenilerinin yasaklanmasını amaçlayan Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması, 7 Temmuz 2017'de 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda 122 ülkenin onayıyla kabul edilmişti.

Antlaşmanın yürürlüğe girmesi için 50 ülke tarafından onaylanması gerekirken, Honduras, 24 Ocak 2020'de anlaşmayı onaylayan 50'nci ülke olmuştu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Ocak 2021'de, nükleer silahları yasaklayan ilk uluslararası antlaşmanın yürürlüğe girdiğini belirtmişti.

title