Haberler

En Az Survivor Kadar Heyecanlı.

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ankamall Avm sponsorluğunda gerçekleştirdiği bir projeyle "ekran bağımlısı" başkentli çocuklara geçmişin unutulmaz sokak oyunlarını yeniden öğretti Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ankamall Avm sponsorluğunda...

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ankamall Avm sponsorluğunda gerçekleştirdiği bir projeyle "ekran bağımlısı" başkentli çocuklara geçmişin unutulmaz sokak oyunlarını yeniden öğretti Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Ankamall Avm sponsorluğunda gerçekleştirdiği bir projeyle "ekran bağımlısı" başkentli çocuklara geçmişin unutulmaz sokak oyunlarını yeniden öğretti.

Ankara okullarında öğrencilere öğretilen "Tombik", "Yakantop", "Mendil Kapmaca" ve birçok unutulmaz sokak oyununda başarı gösteren ekipler 29 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Salonu'nda biraraya gelip ödül almak için yarışacaklar.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Birimi tarafından, "Okullar Hayat Olsun Projesi Pabucu Yarım Çık Dışarıya Oynayalım Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi" il finali ve ödül törenine Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın da katılımıyla saat 12.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

-EKRAN BAĞIMLILIĞI HASTA EDİYOR-

Proje, bilgisayarın, internet ve oyunları kullanımının çocuklar ve gençler arasında hızla yayılmasıyla televizyon önünde zamanını verimsiz geçiren gençlerin sayısının büyük hızla artmasına yönelik farkındalık oluşturması için düşünüldü. Ekran bağımlılığından dolayı hastalıkların şişmanlık, göz hastalıkları, omurga hastalıklarının arttığını vurgulayan Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü gelişen teknolojiyle birlikte eski çocuk oyunlarının unutulduğunu, şehirler içindeki site ve gökdelen tarzı yerleşimlerin insan doğasına aykırı yapısının kaygı yarattığına değindi. Yapılan açıklamada, bu durumun doğal yaşamdan uzak, doğayı neredeyse hiç tanımayan nesiller yetişmesine neden olduğu belirtildi. Projeyle "gelenekseli yenileyerek korumak, çocukları oyun yolu ile eğitmek ve çocuğun gözünde okulu oyun okulu yapmak, anne ve babaları ile paylaşabilecekleri bir geleneksel oyunu oynatmak, kız- erkek beraber oynanan oyunları öğrencilere tanıtmak, oyun yoluyla kaynaştırma eğitimine katkı sağlamak, ilkokullarda beden eğitimi boşluğunu doldurmak, oyunlardan bazılarını dünya kültürüne armağan etmek, hiperaktivite, dikkat eksikliği ve obezite ile mücadele etmek, teknolojinin zararlı yönlerine karşı bir, alternatif üretmek, tekerleme ve sayışmayla dil gelişimlerine katkıda bulunmak" gibi hedefler gözetildiği kaydedildi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında 2012-2013 Eğitim öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları derneği (GEÇODER) ile yapılan protokol çerçevesinde dokuz merkez ilçede, tüm ilk ve ortaokullarda 2.3. 4. ve 5. Sınıflarda çalışma yaptı. 2. Sınıflarda "yağ satarım bal satarım", 3. Sınıflarda "mendil kapmaca", 4. Sınıflarda "tombik" ve 5 sınıflarda "yakan top" oyunu Oyunlarda kullanılacak olan oyun malzemeleri GEÇODER tarafından sponsor olarak belirlenen ANKAmalI alışveriş merkezinin tarafından temin edildi ve yaklaşık olarak 750 okula Geleneksel Oyun Paketi ulaştırıldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ankara Büyük Şehir Belediyesiyle yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Ankara'daki tüm ilk ve orta okulların bahçelerine geleneksel çocuk oyunları oyun alanlarının çizimleri başladı.

Proje kapsamında 50 bin öğretmen ve 500 bin öğrenciye ulaşıldığı bildirildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel
title
Close