Haberler

Empati İlkokuluna Muhteşem Bir AçılışYapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Şahin Empati Derneği için hedef büyüttü üniversite istedi.

Fiziki yapısı ve teknik donanımıyla Türkiye'ye model olma özelliği taşıyan Empati İlkokulu'nun açılış törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından inşa ettirilen ilkokuldu ortaokula, ortaokulu liseye, liseyi üniversite dönüştürmeyi dileyerek " İnsan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım. Çocuklarımızı okulla en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım." dedi.

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ve 2013/2014 eğitim öğretim yılında hizmete giren Empati İlkokulu'nun açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yapıldı. Düzenlenen törene Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak. Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Sanko Holding ve GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu ile yönetim kurulu de dernek üyeleri yanında çok sayıda STK başkanı ve üyesiyle öğretmen ve idareciler katıldı.

Bakan Şahin Empati Derneği için hedef büyüttü üniversite istedi

Gaziantep eğitimine katkı sağlamak için kolları sıvayan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yapımı gerçekleştirilen Empati İlkokulu'nun açılış törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin okulun fiziki yapısı ve törenle ilgili yapılan süsleme çalışmalarına dikkat çekerek okula kadın elinin değdiğini belirterek " Bu Okula bir kadın eli değdiği, genç kadınların elinin değdiği içeriye girişten, çiçeklerden ve renklerden çok belli oluyor. Ben Empati Derneğinin değerli başkanına bütün değerli yönetim kurulu üyelerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu okulun Gaziantepli genç, dinamik iş kadınları tarafından kurulacağını ilk söyledikleri zaman ben çok heyecanlanmıştım. Çünkü şehrimizin buna çok ihtiyacı var. Dünde Genç İş Adamları Derneğinin ödül töreni vardı.

20 yıl önce Adil Bey tarafından kurulan derneğin töreninde bir aradaydık. İşte bizim şehrimizin farkı ve gücü bu. Şehrin güçlü insanları, bu şehir için ne yapabiliriz diye sadece kendi evlatları için değil başkaları için çalışıyor. Kendi evladını düşündüğün zaman bu derde gerek yok. Bu uğraşa bu gayrete gerek yok. Ama toplumsal huzur ve barışsa niyetimiz, gelecekse, insanlıksa işte o zaman bu duygu çok önemli. Tek başınıza kendi evladınızı en iyi şekilde yetiştirdiğiniz zaman yetmiyor. Biz Allahu Teâlâ bizi yaratırken sosyal bir varlık olarak yaratmış. Çevremizle bir bütünüz. Şehrimizle, ülkemizle, insanlığın gelişimiyle bir bütünüz. Onlardan bağımsız değiliz. Hele şuan küreselleşmeyi yaşıyoruz. Büyük bir rekabet var. Bu rekabeti nasıl yöneteceğiz. Nitelikli insan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım. Çocuklarımızı okulla en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım. Fırsat eşitliği vermemiz lazım. Tohum aynı, tohumu iyi bir şekilde sulayıp güneşlenmesini sağlayıp bu memleket için vatan için millet için hayırlı evlatlara dönüştürmemiz lazım. Kendimiz için arkamızdan salih evlatlar yetiştirmemiz lazım. İşte bu eserlerle oluyor. Bunlar daha işin başı. Başarı için aile, çevre, öğretmen işbirliği ve teknolojik alt yapı lazım. Fatih projesiyle şuan 780 bin km'de ve 76 milyona fırsat eşitliği vererek herkesin teknolojik alt yapısını oluşturuyoruz. Teknoloji sınıfları oluşturuyoruz. En fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. En fazla maliyeti eğitime veriyoruz. Çünkü bu gün sanayi şehriyiz, sürdürülebilir sanayi için eğitime destek vermeliyiz. Çocuklarımızı genç ve dinamik bir şekilde geleceğe hazırlamamız lazım. Empati İlkokulu'nun yapımına emeği geçen herkesi kutluyor teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin dediği gibi ilkokulu ortaokula, ortaokulu liseye, liseyi üniversiteye dönüştürmeyi ve başarmayı diliyorum." dedi.

Vali Ata Empati Derneği üyelerinin eşlerinden ortaokul istedi

Gaziantep'te derslik açığını kapatmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata Empati İlkokulunu yaptıran Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği üyelerinin eşlerine seslenerek ilkokul sonrası ortaokul'u da dernek üyelerinin eşlerinin yaptırması gerektiğini vurgulayarak "Eğitim sorunu Gaziantep'te ilk sırada yer almakta, Gaziantep nüfusu hızla artan, gerek göç gerekse doğum nedeniyle İstanbul'dan sonra en fazla oransal olarak artan illerimizden birisi. Bugün Türkiye'de 16,5-17 milyon civarında öğrenci var. Gaziantep'te de açık öğretim dahil bu rakam 543 bini buldu. Yani Türkiye'deki 43 vilayetin nüfusundan fazla öğrencisi olan bir kentiz. Dolayısıyla bu kadar öğrencisi olan bir ile devlet olarak biz eğitime gerekli önemi ve desteği vermek zorundayız. Tüm imkânlarımızı seferber ederek çocuklarımızı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirip yarınlara hazırlamak bizim en temel görevimizdir.

Bu anlayışla hareket ettiğimiz için göreve başladığımızda 6300 derslik ihtiyacı olduğundan bahsedilmişti tabi bu tarihte 4+4+4 yasası çıkmamıştı ama bu yasa çıktıktan sonra ihtiyacımız 9300'e çıktı. Son iki yıldır 1800 derslik yaparak hizmete açtık. Bu sene inşaatı bitmiş ve devam eden ve başlayacak toplam derslik sayımızda 3029'dur. Bu süre içerisinde toplam 4800 civarında dersliği yapıp gençliğimizin hizmetine sunmuş olacağız. Sorunun bu kadar büyük olması bizim devlet olarak her türlü imkânlarımızı seferber etmemize rağmen yapılan çalışmaların yeterli olmadığını gördük onun için Gaziantep'teki sanayici, iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bu çalışmalarımız için seferber ettik. Sağ olsunlar onlar geçmişte olduğu gibi bu kampanyada da her türlü desteği bize verdiler. Şu ana kadar 66 okul protokolü imzaladık. Empati Sosyal Sorumluluk Derneği'nin Özel İdaremizle birlikte yaptırdığı bu okulda söz ettiğim çalışmalarla ilgili iş birliğiyle yapılan bir okuldur. Bu çalışmaların bir ürünüdür. Dernek başkanımıza ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Okulun tabelasına baktığımızda Empati İlkokulu yazıyor. Bu okulda eğitim alacak çocuklar önümüzdeki süreçte ortaokula ve liseye ihtiyacı var. Ben beylere seslenmek istiyorum. Bu okulu eşleri yaptırdılar. Beylerde 2014'te ortaokulu yaptırsınlar. Bunun sözünü almak istiyorum. Tabi ortaokul bittikten sonra lise geliyor" dedi.

Gaziantep'te eğitime hayırsever desteği büyüktür

Hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan okulların Gaziantep'in derslik sorununa önemli çözüm oluşturduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "Empati İlkokulu bir proje okuludur. Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneğine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep'te eğitimin en büyük sorunlarından birisi olan derslik sorununa hayırseverlerimizin verdiği destek küçümsenemeyecek ölçüdedir. Empati İlkokulu'nun ülkemize ve Gaziantep'e hayırlı olmasını diliyor, yapımına emek verenleri yürekten kutluyorum" dedi.

En büyük hayalimizi gerçekleştirdik durmak yok yola devam

Kurdukları bir hayali gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkür ederek okulu Cumhuriyetin 90.kuruluş yıldönümünde Cumhuriyeti yaşayacak ve yaşatacak olan nesillere armağan ettiklerini belirterek "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde ülkemizi nice 90.yıllara taşıyacak nesiller yetiştirilmesinde önemli görevler ve misyon üstleneceğine inandığımız Empati İlkokulu'nun açılış töreninde sizlere birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu gün Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği olarak bizim için tarihi bir gün. Ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet edebilmek hayalleriyle kurduğumuz Derneğimiz en büyük arzusu olan bir eğitim kurumunu açarak siz değerli çocuklarımıza armağan ediyoruz. Çocuklarımızın dünya standartlarında bir eğitim alabilmesi, gelişip kalkınması elbette nitelikli eğitim ve buna bağlı olarak nitelikli eğitim kurumlarıyla mümkün. Bu anlamda ülkemize model olabileceğine inandığımız Empati İlkokulu'nun yapımında hayallerimize ortak olan, bizlere inanan ve güvenen hayırseverlerimizin de desteklerini aldık. Bu okul sadece bizlerin değil, bizleri destekleyen Gazianteplilerin de ortak eseridir. Gaziantep'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. Konuşmasında öğrencilere de mesaj veren Topçuoğlu "Sizlerin çok iyi bir ortamda eğitim alabilmeniz, geleceğe daha iyi koşullarda hazırlanabilmeniz hepimizin ortak dileği. Sizlere sağlanan bu koşulları en iyi şekilde değerlendirerek eğitiminizi başarıyla tamamlayacağınızı umuyor ve mezun olduktan sonra okulunuzu asla unutmayıp her defasında sahip çıkacağınızı umuyoruz." diyerek sözlerini sürdürdü, Öğretmenlere ve hayırseverlere yönelik verdiği mesajında da "Empati İlkokulunun Gaziantep'e ve ülkemize model bir okul olmasını, Geleceğe Güçlü, donanımlı bireyler yetiştirerek başarılarıyla gündeme gelmesini sizlerle başaracağımıza inanıyoruz.

Bu okul Empati Derneği üyelerinin bir çocuğu, bir evladı gibi olacak. İnanıyoruz ki bu okulda görev yapan idarecisinden öğretmenine herkes tek vücut halinde öğrencilerin kitlesel başarıları için önemli hizmetler gerçekleştirecektir. Hepinize bu anlamda başarılar diliyoruz. Birkaç yıl önce kurduğumuz hayali gerçekleştirmek için çıktığımız bu Bugün 24 derslikli, modern bir eğitim kurumunu hizmete açıyoruz. Bu eserin ortaya çıkmasında siz değerli hayırseverlerimizin önemli katkıları ve teşvikleri bulunuyor. Bu okul hepimizin ortak eseridir. Sizlerin de isimlerinizi taşıyan sınıflarınıza ve okulumuza her türlü desteği vermeye devam edeceğinize inanıyoruz, yardımlarınızdan dolayı derneğim ve öğrencilerimiz adına size minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Derneğimizin kuruşundan bu günlere gelmesinde bizleri asla yalnız bırakmayan, Bakanlık görevine geldiği günden bu yana da her türlü çalışmamızda bizlerle destek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e, Gaziantep eğitiminde yeni bir dönem, açılmasını sağlayarak okul yapımında adeta çığır açmayı başaran Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata'ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem Serin ve ekibine, bizleri daima destekleyen teşvik eden milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sanayici ve iş adamlarımızla hayallerimizin en büyük ortakları ve destekçileri olan eşlerimize hepinizin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Şahin Hayırseverlere ve dernek üyelerine plaket verdi

Empati İlkokulu'nun açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak. Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Sarı Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkan ve üyeleriyle okulun yapılında destek sağlayan hayırseverlere birer şilt ve plaket vererek eğitime sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiler. Plaket töreninin ardından okulun resmi açılışını yapan Bakan Şahin ve beraberindeki heyet Empati İlkokulu binasında incelemeler yaparak ziyaret ettikleri sınıflarda öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. Empati İlkokulu'nun Fiziki yapısı ve teknik donanımından çok etkilendiğini söyleyen Bakan Şahin dernek başkanı Pınar Topçuoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tekrar tekrar kutlayarak başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close