Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

Elmalı'nın 'kelleci erol'u zamana direniyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde, 10 yaşında girdiği babasının demirci dükkanında 61 yıldır çalışan Erol Yıldız (71), son dönemde kelle ve paça ütme işiyle geçimini sağlıyor.

ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde, 10 yaşında girdiği babasının demirci dükkanında 61 yıldır çalışan Erol Yıldız (71), son dönemde kelle ve paça ütme işiyle geçimini sağlıyor. İlçede 'Kelleci Erol' diye tanınan Yıldız, "Çırak yetiştiremedim. Bu işi merak eden yok. Elmalı'da benden başka bu işi yapan da yok" dedi.

Elmalı'da doğan Erol Yıldız, 10 yaşındayken, babasının yanında demirci çırağı olarak meslek hayatına başladı. Babasının ölümünün ardından işi devralan Yıldız, demirciliğin yanında kelle ve paça ütme işine yöneldi. Kesilen küçükbaş ile büyükbaşların kelle ve paçalarını demir ocağında üterek para kazanan Yıldız, bu işi dolayısıyla ilçede 'Kelleci Erol' lakabıyla tanındı. Son yıllarda sadece kelle ve paça üterek, geçimini sağlayan, evli ve 2 çocuk babası Yıldız, zamana karşı direniyor.

'ÇIRAK YETİŞTİREMEDİM'

Erol Yıldız, mesleğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu ve kendisinden başka ilçede bu işi yapan olmadığını, bugüne kadar da çırak yetiştiremediğini söyledi. Yıldız, "10 yaşından beri çalışıyorum. Yaşım 71, çırak yetiştiremedim. Bu işi merak eden yok. Elmalı'da benden başka bu işi yapan da yok" diye konuştu.

Elmalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Aslan da ilçede kalaycılık, demircilik, bakırcılık, yorgancılık ve kelle ütme gibi mesleklerin yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Elmalı'nın geçmiş kültürünü devam ettirecek, genç nesillerin bu mesleklere ilgi göstermemesi ve Ahilik kültürünün azalmasından dolayı üzgünüm. Esnaf odası olarak bu mesleklerin devamlılığını sağlamak için gereken her türlü çalışmayı yapacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title