Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

Elinin Değdiği Kabaklar Işık Saçıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde internetten kabak süsleme sanatını öğrenen, 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Fatıma Acar, açtığı atölyesinde, su kabaklarından lamba yapıyor.

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde internetten kabak süsleme sanatını öğrenen, 3 çocuk annesi 45 yaşındaki Fatıma Acar, açtığı atölyesinde, su kabaklarından lamba yapıyor.

2001 yılında 45 yaşındaki eşi Saffet Acar ile birlikte Konya'dan gelen Fatıma Acar, Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'ne yerleştı. Muhammet Ali, Yusuf Emre ve Sude Naz adında 3 çocuğu dünyaya gelen Acar, 2014 yılında internette rastladığı kabak süsleme görüntülerinden etkilenerek, bu sanata ilgi duymaya başladı. Kurumuş bir su kabağı alarak evde ilk denemesini yapan Acar, daha sonra eşinin de desteğiyle Babataşı Mahallesi, Muğla Makası Mevkii'ndeki bir işhanının 2'nci katında sanat atölyesi açtı.

KABAKLAR RENGARENK IŞIK SAÇAN LAMBALARA DÖNÜŞÜYOR

'Fatıma'nın Sanat Atölyesi' adlı iş yerinde, kurumuş su kabaklarına desenler çizen Acar, daha sonra bu desenleri makine yardımıyla kesiyor. Vernikleme işleminden geçirdiği kabaklara renkli boncuklar yerleştiren Acar, son olarak kabağın içine ampul monte ediyor. Kurutulmasıyla birlikte yaklaşık 4 ay süren çalışma sonunda kabaklar, rengarenk ışık saçan lambalara dönüşüyor. Lambalar büyüklüğü ve desenine göre 100 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

"RUH HALİME GÖRE DESENLER ÇİZİYORUM"

Kabakları köylerden ham olarak aldığını anlatan Fatıma Acar, daha sonra kurutma, iç ve dış zarlarını temizleme aşamalarından geçirdiğini söyledi. O gün ki ruh haline göre kabakların üzerine desenler çizdiğini aktaran Acar, lambaların suya temas etmediği sürece çok uzun yıllar kullanılabileceğini kaydetti.

Çocuklarından dolayı uzun yıllar çalışma imkanı bulamadığını sözlerine ekleyen Acar, "Boş durmayı hiç sevmiyorum. Aile bütçesine katkım olsun istiyorum. Yaptığım iş beni ruhen de rahatlatıyor. Eşimin de desteğiyle böyle küçük bir atölye açtık. Daha büyük bir işletme açmak da nasip olur inşallah" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title