Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Merkel anılarını yazdı! Tahtlar için çok konuşulacak ifadeler

Elazığ'da Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen "2023'e 10 Kala Ar-ge ve Yenilikte Elazığ Malatya, Tunceli ve Bingöl" adlı toplantı yapıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonudna gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ve Sermin Balık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Fırat, İnönü, Tunceli ve Bingöl Üniversitelerinin rektörleri, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, kalkınmada üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. Vali Koçak "Dünya Ekonomik Forumu 2013–2014 Küresel Rekabet Raporu'na göre rekabet gücünün önemli bileşenleri olan inovasyon ve kurumsal yapılanmada bir önceki yıla göre artış gösteren Türkiye, 148 ülke arasında 44. sırayı almıştır. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye, dünyanın 32. ihracatçı ülkesi olmasına rağmen, ihracatımızın sadece % 2'si yüksek teknoloji ürünlerinden oluşuyor. Türkiye'nin bu durumdan kurtulması, refah ve zenginlik üretebilmesi için yenilikçi bir stratejiye ve sağlam bir uygulama planına ihtiyacı var. Rekabetçi gücümüzü artırmanın yolu ise Ar-ge ve inovasyona ağırlık vermek ve verimlilikten geçiyor. İSO-1000 endeksi baz alınarak sanayi imalatı illere göre dağıtıldığında Türkiye'nin sanayileşmesi coğrafik olarak çok daha net bir şekilde görülüyor. Maalesef 25 ilimizde Türkiye'nin en büyük 1.000 sanayi işletmesinden bir tane bile bulunmuyor. Elazığ'da ise ilk 1000 de yer alan 2 şirket bulunmakta ve şirketlerin toplam sanayi imalatının Türkiye'deki payı 10.000 de 9'dur. Elazığ'ın nüfusunun Türkiye'nin 1000 de 8'i olduğunu da hatırlatalım. Türkiye'nin problemi; sadece yüksek teknolojili mallar imal edememe değil, aynı zamanda, yeterli düzey ve ölçekte sanayi imalatı yapamama ve üretimi ülke çapına yayamamaktır. Ümit ediyorum ki yapılan bu toplantılar kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ciddi katkı sağlar ve tartışılan sorunlar ve çözüm önerileri 2023 vizyonumuza daha sağlam adımlarla ilerlememize yardımcı olur" dedi.

Toplantıda daha sonra Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan birer konuşma yaparak illerinin ekonomik durumu hakkında bilgiler verdiler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise, "Bir elle değil iki elle, hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çalışacağız" dedi.

Panel daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'ın moderatörlüğünde devam etti.

Panele Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, MİMSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Güler konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title