Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Elazığ?a Balık Üretme İstasyonu Kuruluyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'a balık üretme istasyonu kuruluyor Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Müdürlüğü tarafından, Keban Baraj Gölü Pertek İskelesi yakınlarında araştırma istasyonu kuruyor.

Elazığ'a balık üretme istasyonu kuruluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Müdürlüğü tarafından, Keban Baraj Gölü Pertek İskelesi yakınlarında araştırma istasyonu kuruyor. Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen araştırma istasyonda üretilecek çeşitli türden balıklar, 21 kentteki iç sulara bırakılacak.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Keban Baraj Gölü Pertek İskelesi yakınlarında yapımı devam eden AR-GE merkezi ve araştırma istasyonunun önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi. 15 kişinin istihdam edileceği istasyonda, üretilecek yerli balıkların yanı sıra Kerevit ile tıbbi sülüğün de üretileceğini ifade eden Akgün, "2013 yılı içersinde 2 dekarlık bir alan tahsisi gerçekletirdik. Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na 720 bin lira bütçeli bir proje sunduk. Bu proje su ürünleri ve AR-GE merkeziydi. Bu proje kapsamında 329 bin lirasını DAP Bölgesi Kalkına İdaresi Başkanlığımız, 370 lirasını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan karşılamak kaydıyla 1 Nisan tarihinde başladığımız su ürünleri AR-GE merkezimiz, 7'inci ayın 20'sinde tamamlanmış olacak" dedi.

Yapılacak çalışma ile müdürlüklerine bağlı 21 ilin iç sularına balık bırakılacağını anlatan Akgün, "Biz burada özellikle Fırat Nehri'nde ekonomik öneme haiz olan balık türlerinin üretilmesi, çoğaltılması ve kültüre alınması çalışmalarını yürütmeyi hedefliyoruz. Yine bununla beraber bakanlığımız ukdesinde yürütmüş olduğumuz su ürünleri AR GE çalışmalarımız söz konusu. Fırat Nehri'nde bulunan sazan, şabut, turna, yılanbalığı türlerinin adaptasyon ve kültür çalışmaları yapılıp, ekonomiye kazandırılması lazım. Yine bu balıklarla ilgili sorumluluk sahamızda bulunan 21 ilin iç sularının balıklandırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

KEREVİT ÜRETİMİ BAŞLAYACAK

Yapılacak üretimin balıklarla sınırlı olmadığını kaydeden Akgün, "Sadece balık değil kabuklu ürünlerden kerevitin de AR-GE çalışmalarını ve üretim çalışmalarını hedefliyoruz. Kerevit Fırat Nehri, Ağın ve Keban ilçelerinde avcılığı yapılan bir su ürünü, yapacağımız çalışma ile bunun çoğaltılması ve getirilmesi ile ekonomiye katkı sağlayacağını düşüyoruz. Tıbbi sülüğün de burada üretilmesi çoğaltılması çalışmaları yapılacak, piyasada satılan tıbbi sülüğün ne olduğu pek binmemekte burada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ukdesinde AR-GE çalışmaları kapsamında üretilecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title