Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Mekanizmanın iyi işlemesi ve daha güçlü bir sistem için 16 Nisan'da 'evet' denmesi elzemdir.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Mekanizmanın iyi işlemesi ve daha güçlü bir sistem için 16 Nisan'da 'evet' denmesi elzemdir." dedi.

Metin, Öz Finans-İş Sendikası tarafından Ankara'da bir otelde düzenlenen ve sendikanın il baş temsilcileri, il temsilcileri ve il kadın komite başkanlarının katıldığı toplantıda, ülke ekonomisinin yıllar içinde uğradığı değişim süreci ve geçirdiği dönemleri anlattı.

Metin, 2013'ün mayıs ayında, ülke ekonomisinin iyiye gittiği, Cumhuriyet tarihinin en iyi dönemlerinden birinin yaşandığı sırada Gezi olaylarının başladığını hatırlatarak, bunun arkasındaki amacın ülkenin gelişmesini engellemek olduğunu söyledi. Batı ülkelerinin Türkiye'ye ilişkin amaçlarını terör örgütleri yoluyla gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Metin, 17-25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da yaşananların perde arkasını iyi okumak gerektiğini kaydetti.

15 Temmuz gecesi tankların önüne siper olan vatandaşların 16 Temmuz sabahı dükkanlarını açtığını, işe gittiğini ve hayatına devam ettiğini dile getiren Metin, darbe girişiminin ülke ekonomisi dinamiklerine zarar veremediğini söyledi.

Türk milletinin daima vatanına sahip çıkarak, kötü niyetli çabaları boşa çıkardığını vurgulayan Metin, şöyle devam etti:

"Siyasi görüşümüz, hayat görüşümüz aynı olmak zorunda değil ama biz bir ve beraber olmayı başarmalıyız. Türkiye olarak buna ihtiyacımız var. O nedenle biz, bu mutabakat daha çok sağlansın ki bu birlik ve beraberliğin hayatın her alanına ne kadar yansıdığı ortaya çıksın istiyoruz. Mekanizmanın iyi işlemesi ve daha güçlü bir sistem için 16 Nisan'da 'evet' denmesi elzemdir."

Türkiye'ye yatırım yapılamayacağına dair not veren derecelendirme kuruluşlarını eleştiren Metin, "Rakamlarla konuşalım, laf değil. AK Parti'nin siyasi istikrar sağladığı 15 yılın başlangıcına gidelim, 2002'ye kadar Türkiye Cumhuriyeti'ne gelen para, doğrudan yabancı sermaye, doğrudan yatırım 15 milyar dolar. 2002'den 2017'ye, 15 senelik siyasi istikrar sayesinde ne oldu? Gelen para ne kadar? Doğrudan yabancı sermaye 180 milyar dolar. Şimdi finans sektörünün temsilcileri olarak size soruyorum, para güvensiz yerde durur mu?" diye konuştu.

Metin, 2016'nın Türkiye için zor bir yıl olmasına rağmen, 2,9'luk büyüme rakamına ve 12 milyar dolar yabancı sermayeye ulaşıldığını kaydetti.

Finans sektöründe çalışanların emeklerini de takdir eden Metin, zaman zaman karşılaştıkları problemleri çözme noktasında onlara her zaman destek olacağını bildirdi.

Metin, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya sendika yöneticileri, finans sektörü temsilcileri ve çok sayıda banka çalışanı katıldı.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close