Ekmeleddin İhsanoğlu " Böyle Bir Dış Politika Yürütmekle Memlekete Hayır Gelmez"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Türkiye genelinde başlatmış olduğu divan toplantılarının ilk toplantısı İstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir otelde gerçekleşti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Türkiye genelinde başlatmış olduğu divan toplantılarının ilk toplantısı İstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir otelde gerçekleşti. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu, İzzet Ulvi Yönter, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile çok sayıda partili katıldı.
"2009'DAN İTİBAREN DIŞ POLİTİKADA ÇOK BÜYÜK YANLIŞLIKLAR YAPILDI"
Toplantıda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu dış politikaya yönelik eleştirilerde bulundu.
Türkiye'nin 2009'dan itibaren dış politikada çok büyük yanlışlar yaptığını belirten İhsanoğlu, "Özellikle 2009'dan itibaren Türkiye dış politikası milli hedeflere hizmet etmenin yerine, bazı insanların ideolojik hale getirilen nostaljik hayalleriyle Türkiye'yi yönetmek istediler. Ulaştığımız netice; bütün komşularımızla aramız bozuk. Müttefiklerimizle bağlarımız sarsılmıştır. ve bugün Türkiye Ortadoğu ve dünya sahnesinde söz sahibi olmaktan, bir caydırıcı güç olmaktan çıkmıştır. Yumuşak güç yerine askeri güç kullanmak durumuna gelmiştir" dedi.
"SURİYE SINIRI HASSASİYETİMİZ 98 KM'YE İNDİ"
Askeri güç kullanıldığında da neyin ne olacağının tahmin edilemeyeceğine dikkat çeken İhsanoğlu, "Hele yalnız kaldıysanız... 900 küsür Suriye sınırı ile olan hassasiyetimiz 98 kilometreye, yani onda birine indi. Biz bu işe başlarken 'her santimetresi bizim için kırmızı çizgidir' dediğimiz zamanlardan geldik 98 kilometreye..." diye konuştu.
"PEKİ ŞANGAY ALACAK MI SENİ?"
Türkiye'nin AB yolculuğundan vazgeçip Şangay Beşlisi'ne yönelmesini de eleştiren İhsanoğlu, "Biz bugün böyle reaksiyonel şekilde NATO'dan çıkalım Şangay'a girelim diyoruz. Peki Şangay alacak mı seni? Hiç kimse alalım falan demedi. Biz bu lafı çoktan beri tekrarlıyoruz" dedi.
Şangay'ın NATO'nun alternatifi olmadığını da savunan İhsanoğlu, "Bizim ticaretimizin yüzde 50'si Avrupa Birliği'yledir. Şangay ülkelerine yaptığımız ticaret ise yüzde 6'dır. Yani yüzde 50'yi atacağız çöpe, yüzde 6 ile devam edeceğiz. Böyle bir dış politika yürütmek gerçekten memlekete hayır getirmez" ifadesinde bulundu.
"EN KOLAYI HÜKÜMETE VURMAK"
Daha sonra konuşan İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter de, hükümet ile aynı gemide ve aynı siper de olduklarını ifade ederek, "Çünkü başka bir Türkiye, başka bir vatan yok. İşin en kolayı AKP'yi eleştirmek, en kolayı hükümete vurmak. Biz 15 Temmuz'dan sonra irkildik, ürperdik. Milletçe kendimize geldik. Durum muhasebesi yapıyoruz. Yok olmanın eşiğinden döndük. Dolayısıyla bu fiili durum sorununu çözebilmek için genel başkanımız çok yüksek bir strateji ve milli şuurla harekete geçti. Bize düşen de her zaman yanında olmak, Mİlliyetçi hareket Partisi'nin her zaman Türkiye'nin önünü açan bir parti olduğunu bilmek, görmek ve kabul etmektir" diye konuştu.
CELAL ADAN: 11 BİN 97 KİŞİ GENEL MERKEZİMİZE BAŞVURDU
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da, Kürt Türk, Alevi Sünni çatışması çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi bu çatışmaya nasıl sessiz kalabilir. Türkiye'nin birliğini, karakterini temsil eden hareket, MHP'dir. 15 Temmuz alçakça Türk devletine yönelik yapılan bir operasyondur. Savcının hakimi, polisin askeri vurduğu bizim tarihimizin neresinde yer almıştır. Bu aşağılık irade ortaya koyulup devlet çökertilirken Milliyetçi Hareket Partisi devletin çöküşüne göz yumar mı?" diye konuştu.
Adan ayrıca, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkisi olmayıp mağdur olduğunu söyleyen 11 bin 97 kişi genel merkezlerine başvurarak yardım talebinde bulundu" şeklinde konuştu.
- İstanbul