Haberler
CHP lideri Özel, Ahmet Özer'i Cuma günü cezaevinde ziyaret edecek

CHP lideri Özel'in beklediği izin çıktı! Cuma günü ziyaret edecek

Güran ailesinin silinen kayıtlarındaki Kürtçe konuşmalar deşifre edildi: Bunu söylersen seni koruruz

Aileden Enes'in arkadaşına: Bunu söylersen seni koruruz

RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden nasıl aday olabileceğini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden aday olabilir mi? En yakınındaki isim formülünü verdi

Ekmek Yaparak İş Hayatına Başlayan Annenin Başarı Öyküsü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta kadın girişimci Ayten Serin, 17 yıl önce komşularına ev ekmeği yaparak başladığı iş hayatına bir ekmek fabrikasına ortak olarak devam ediyor.
Tokat'ta astım hastası eşinin çalışamaması nedeniyle mahallesinde evinin üst katındaki...

Tokat'ta kadın girişimci Ayten Serin, 17 yıl önce komşularına ev ekmeği yaparak başladığı iş hayatına bir ekmek fabrikasına ortak olarak devam ediyor.

Tokat'ta astım hastası eşinin çalışamaması nedeniyle mahallesinde evinin üst katındaki fırında 17 yıl önce komşularına bir çuval un karşılığında ev ekmeği yapmak suretiyle geçimini sağlamaya başlayan 46 yaşındaki 4 çocuk annesi Ayten Serin, iş kadını olma yolunda ilerliyor. Evinde ekmek yapmaya yasal olmaması nedeniyle zabıta ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün izin vermemesi üzerine OSB'de bir ekmek fabrikası ile ortak olarak çalışmaya başlayan Serin, iki oğlu ile günlük ev ekmeği üretiyor. Daha önceden bir çuval un alacak dahi para bulamazken bugün günlük 700 adet ekmek ürettiğini ifade eden Serin, ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Komşusunun tavsiyesi üzerine ev ekmeği yapmaya başladığını anlatan Serin, "Eşim inşaatçı idi, tozdan rahatsız olduğu için hastalandı, çalışamadı. Ailemin geçimini sağlamak ve 4 çocuğumu okutmak için 17 yıl önce evimin üst katında bulunan fırında ev ekmeği yapıp mahalledeki komşularıma satarak bu işe başladım. Un alacak bile param yoktu. Başlangıçta çok az kazanıyordum ama yaptığım ekmek beğenildikçe müşteri sayım arttı. Ekmeğim doğal olduğu ve köy mayasından yapıldığı için tutuldu. Dükkanlara evde yapılan ekmek satışı yasak olduğu için satış yapamıyordum. İş böyle olunca ve müşteri sayım da çoğalınca sanayi bölgesinde dükkan sahibi ile ortak olup fırınımı açtım" dedi.

Her şey çok iyi giderken fırınında çökme olduğunu, bu nedenle acilen paraya ihtiyacı olduğu için mikro krediye başvurduğunu ifade eden Serin, "Turkcell'in TİSVA işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında mikro kredi alır almaz fırınımı yaptırdım ve işime devam ediyorum. Şu anda 70 adet dükkana satış yapıyoruz. İki oğlum da yanımda çalışmaya başladı. Kazancımız iyi, çocuklarım hem okuyor hem yanımda çalışıyor" diye konuştu.

Başarının sırrının çok çalışmak ve sabır olduğunu belirten Serin, kendisine oğullarının destek olduğunu kaydetti.

Serin'in büyük oğlu Recep Serin annesinin yaptığı ekmek işini yasallaştırıp imkanlar ölçüsünde çalıştıklarını söylerken, diğer oğlu Mustafa Serin de başkasının emri altına olmadan annesi ile çalışmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title