Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

Eğitim-İş'ten Başbakanlık Genelgesinin İptali İçin Dava

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Başbakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarında terör örgütlerine yönelik propaganda yapan personel hakkında uygulanacak yasal işlemler ve kamu çalışanlarıyla ilgili genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Başbakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarında terör örgütlerine yönelik propaganda yapan personel hakkında uygulanacak yasal işlemler ve kamu çalışanlarıyla ilgili genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi.

Genel Başkan Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu illerinde devam eden terör operasyonları nedeniyle hassas bir dönemden geçildiğini belirtti.

Demir, açıklamada, "Bugünlerde bazı kamu görevlilerinin terör örgütü ile ilişki içerisinde bulunduğu bahanesiyle, bu genelge nedeniyle durumdan vazife çıkaracak amir konumundaki kamu görevlilerinin, maiyetindeki diğer personel üzerinde baskı oluşturması, yerli yersiz suçlamalarda bulunması, hatta onları suçlu ilan etmesi bile mümkün gözükmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, dernek gibi faaliyetlerin söz konusu genelgeye dayandırılarak suç sayılma ihtimalinin yüksek olduğunu ileri süren Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiyerarşik amirlerin verdikleri görevlerin mevzuata uygun olup olmadığı kim tarafından nasıl denetlenecektir? Bu görevin Anayasa'ya ve kanunlara uygunluğu emri alan memur tarafından nasıl anlaşılacaktır? Zaten ceza hukukunda, suç sayılan emri yerine getiren memurun sorumluluktan kurtulamayacağı dikkate alınırsa, bu durumda konusu suç olan bir emri alan memur, bunu yerine getirmezse, amiri tarafından rahatlıkla terörle ilişkilendirilip konjonktüre göre bu genelge kapsamında sorumlu sayılabilecektir. Başbakanlık genelgesinin bu yönleriyle hukuka aykırı uygulamalara zemin hazırlayabileceği, yeni suç ve suçlular yaratılarak toplumda ayrı bir kaosa yol açabileceği düşüncesiyle konunun hassasiyetle takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Başbakanlık genelgesinin içeriği

Resmi Gazete'de 17 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan "Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında" konulu Başbakanlık Genelgesi'nde "Kamu çalışanları, kanunun suç saydığı eylemleri işlemek amacıyla kurulan örgüt ve yapılarla hiçbir şekilde ilişki içine giremez, bu yönde faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamaz ya da bunlara yardım ve yataklık edemezler", "Kamu çalışanları, ilgili mevzuatında belirtilen esaslar çerçevesinde yalnız hiyerarşik amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olup bu görevlerin ilgili mevzuata göre yürütülmesinden yalnız amirlerine karşı sorumludurlar. Amirler ise maiyetlerinde çalışanların görevlerine Anayasa ve kanunlara uygun olarak yerine getirilip getirilmediğini takip ve kontrol etmekle yükümlüdürler" hükümleri yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel
title