Haberler

Eğitim Fakültesinden Müzeye Yoğun İlgi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf gece öğrencileri ( SÖP 32) Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Amasya Belediyesi Sabuncuoğlu Şerafeddin Tıp Müzesinde kılavuzluk görevi yaptılar.

Etkinlikte görev alan öğrencilerden Cansu Avcı Topluma Hizmet Dersi kapsamında halk arasında Bimarhane olarak da bilinen Amasya Belediyesi Sabuncuoğlu Şerafeddin Tıp Müzesinde kılavuzluk görevini gerçekleştirdik.

Müzede görevli olan Bilal Ayar ve Volkan Şeker'in verdiği iki haftalık bilgilendirme sürecinden sonra müzeye gelen yerli ve yabancı turistleri Sabuncuoğlu Şerafeddin'in eserleri, hayatı, tedavide kullandığı teknik ve materyaller, Bimarhane'de kullanılan tedavi teknikleri ( müzik, su sesi), yapının mimari ve tarihi dokusu hakkında bilgilendirdik. Betül AKKAYA, Osman EMLİ, Şefik SERT, Gökhan USLU, Ercihan TAŞÇI, Muhammet BİLGİLİ, Ömer BAŞPINAR, Buse BULUT ve Vildan ŞEKER'den oluşan ekibimiz ikişerli gruplara bölünmüş, haftanın belli günlerinde belli saatlerde iki saatlik görevlerini zevkle yerine getirmiştir. Ayrılan bu ikişerli gruplara müze hakkında inceleme konuları verilmiştir. Bu konularla tıp tarihi, Amasya'nın el sanatları, şifalı bitkiler, müzik ve su sesi ile tedavi konusunda ilginç bilgilere ulaşılmıştır. Müze hakkında yapılan inceleme ile müzenin yoğun ilgi gördüğü kanısına varılmıştır. Müzede görev alarak bir dönem süreci içinde gerek sosyal gerekse kültürel açıdan geliştiğimizi düşünüyoruz.

Bizi bu projede görevlendirerek sosyal ve kültürel açıdan gelişmemizi sağladığı için Yrd. Doç.Dr. Ali Rıza AYAR hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dünyanın tıp tarihinde kabul ettiği en büyük cerrahlardan Sabuncuoğlu Şerafeddin' i tanıma fırsatı buldukları için kendilerini şanslı gördüklerini söyleyen öğrenciler o günkü fırsatlara göre tıp alanında ne kadar üst seviyede olduğumuzu görmenin gurur verici bir duygu olduğunu dile getiren öğrenciler müzenin tıp tarihini tanıma açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak müzenin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close