Haberler

Eğitim-bir Sen 5. Olağan Genel Kurulu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Her kafadan sese kulak verecek, fakat herkesin kafasına göre davranamayacağı teşkilat disiplinini önemseyeceğiz.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Her kafadan sese kulak verecek, fakat herkesin kafasına göre davranamayacağı teşkilat disiplinini önemseyeceğiz. Mikromilliyetçilik dahil etnik milliyetçiliğin her türlüsüne kapalı, millet ve ümmet bilincine açık, olacağız" dedi.

Eğitim-Bir-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu Rixos Otel'de divan seçiminin yapılmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Şeref Malkoç, Başkan Yardımcılığına üye Halit Ortaköy, Üye Hüseyin Öztürk, Katip Üye Hülya Ayhan, Katip Üye Kadriye Kaplan seçildi. Genel Kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'de katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, "Korkuların, kaygıların ve kuşkuların kuşatmasını kıran; inançla, azimle, kararlılıkla yola devam eden, 'Bu iş size göre değil, daha doğrusu bu iş sizin işiniz değil' diyen ve umudu kırmaya çalışanlara aldırmayan; M. Akif İnan ve arkadaşlarının emanetini yetkiye taşımakla kalmayıp, Türkiye'nin en büyük sendikası yapan teşkilatımıza ve bu gün burada saatin zembereğini yeniden kurmak için toplanan dostlara selam olsun, "Sendikacılığın kitapta yeri var mı" diye yapılan kısır tartışmalarda kaybolmak yerine, sendikacılığın kitabını açan Mehmet Akif İnan'dan aldığı emanetin hakkını veren ve "sendikacılığın kitabını yazan" Duayen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu'ya selam olsun. Kalemi, kavgası ve cesaret aşılamasıyla gönüllerde yer alan, ve bugün ukbadan bize el sallayan Rahmetli Erol Battal'a, Emekleri ve gayretleriyle bu günlere gelmemizde katkıları asla inkar edilemeyecek; eksi genel başkanlarımızdan Niyazi Yavuz'a, ve kısa dönemlerde de olsa Genel Başkanlık yapmış ağabeylerimize selam olsun" dedi.

"VESAYETLE MÜCADELENİN YEGANE ADRESİ OLAN SENDİKAYIZ"

Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu gün buraya resmi bir gerekliliği yerine getirmek, bir alışkanlığı, bir rutini icra etmek için değil, 23 yaşında olan sendikamızın yeni dönemine kapı aralamak ve soylu mücadelemizin geleceğine ilişki önemli kararlar almak üzere toplandık. 5. Olağan Genel Kurulumuzun öncelikle hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepimiz; darda ve zorda kalanların, Eğitim-Bir-Sen'sizliğin, Memur-Sen'sizliğin ne demek olduğunu yaşamış olanların kabul olmuş duası ve Şubat soğuğunda boncuk boncuk ter döken Savunan Adam'ın rüyasıyız. Sendikacılığı köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı ve devletin ileri karakolu olmaktan çıkaran, milletin arabası, esnafın camı, kaldırımın taşıyla sorunu olmayanlarız. Sendikal mücadeleyi bir sınıf ya da çıkar çatışması değil, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz. Niceliğe bağlı sayısal çoğunluğun sahte güven hissine yaslanmayan, zirveden başı dönmeyen, her dem yenilenen ve diyen ve geldiği noktayı önemli bulan ama asla yeterli bulmayan mevcudu kabullenmeyenleriz. 'Dünyada büyük ve güçlü olanların statükodan, küçüklerin değişimden yana tavır aldığı' dünyada, Türkiye'nin en büyük sendikası olduğu halde statükoyla kavgayı varlık nedeni olarak gören, vesayetle mücadelenin yegane adresi olan sendikayız."

"ERDEMLİ SENDİKACILIK ANLAYIŞI İLE ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE KAZANIMLARIN SAYISINI HER GEÇEN GÜN ARTIRAN SENDİKAYIZ"

'Sürekli darbe ve müdahalelerle ifadesiz bırakılmaya çalışılan, ideal bir terkip içerisinde kendi dinamikleri ve çağın gerekleriyle yoğrulmasına izin verilmeyen ülkemizin ifadesi, toplumun ve kamu vicdanının güçlü sesiyiz" diyen Yalçın, "Sağı yalan, solu ziyan olan sendikal zeminde; çalışanları ya oradansın ya da buradansın ikilemine mahkum olmaktan çıkaran, sendikacılığı kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmete dönüştüren sendikayız. 'Bir kötülüğü gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltin. Şayet buna güç yetiremiyorsanız dilinizle düzeltin. Şayet buna da gücünüz yetmiyorsa kalben buz edin. Bu ise imanın en zayıf noktasıdır' Hadis-i Şerifi hayat felsefesi yapan; sendikacılığı iyilikleri önerme ve kötülükleri önlemenin izdüşümü olarak görenleriz. Derdi millet, kendi millet ve yükü yeni bir medeniyet olanlarız. Çeyrek asra yakın geçmişinde; mücadelesini, eğitim çalışanlarının vakarına uygun şekilde yürüten, "erdemli sendikacılık" anlayışı ile özlük ve özgürlük mücadelesinde kazanımların sayısını her geçen gün artıran sendikayız" ifadelerini kullandı.

"AYIŞIĞI, SARIKIZ, ELDİVEN, KAFES, BALYOZCULAR ARAMIZDA DOLAŞIYORLAR"

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan'a iç geçirenler, Halktan alamadıkları yetkiyi sokaktan devşirmeye çalışanlar olduğunu söyleyen Yalçın, "Mahşeri cümbüşçüler boş durmuyorlar. Dün millete karşı müstağni ve mütekebbir bir edayla "28 Şubat Bin Yıl Sürecek" diye tehdit savuranlar. Ayışığı, Sarıkız, Eldiven, Kafes, Balyozcular aramızda dolaşıyorlar. Üstelik yeni müttefikler edinmiş durumdalar. Henüz, demokrasi korku tünelinden çıkmış ve ham demokrasi tam demokrasi olmuş değil. Millete tuzak kuranlara karşı dalga kıranlığa devam etmemiz gerektiğinin, emek, ekmek ve özgürlük için, sosyal adaletin sağlanması, milli gelirin adil bir şekilde dağıtılması, eğitim çalışanlarının açlık ve yoksulluk sınırı arasında yaşamaktan kurtulması gerektiğinin bilincindeyiz. Eğitim Bir-Sen sorunlu değil, sorumlu davranan bir sendikadır. Meselelere ihtirasla değil, ihtiyatla yaklaşır. Başarılarından ötürü göze gelebilir ama başı dönüp gaza gelmez. Ne sağduyuyu elden bırakır, ne de tuzak kuranlara pabuç bırakır" şeklinde konuştu.

Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni dönemde; 'içimize, işimize ve dışımıza' olmak üzere üç önemli yolculuğa çıkacağız. Teşkilat eğitimleri ile içimize, hizmet ürettiğimiz kurumların ana arterlerine ve kılcal damarlarına yönelmek üzere işimize, Sendikacılığımızı ve sendikal birikimimizi kireçle boyanmış beyaz taşların dışına çıkararak Medeniyet paydaşı olduğumuz ülkelerdeki eğitim örgütlenmeleri ile hak merkezli küresel ölçekte, yeni bir sendikal hareketin temellerini atmak için dışımıza yolculuğa çıkacağız. Eğitim-Bir-Sen Uzaktan Eğitim Merkezini Kuracak. Tüm Şubelere Hizmet Binası ve Hizmet Aracı Kazandırmak M.Akif İnan Eğitim ve Araştırma Merkezi. Sendikal Yayınların Adresi Erol Battal Kütüphanesi. EBSAM'ın güçlendirilmesi. Eğitim İzleme Raporları Hazırlanması. Müfredat ve Ders Kitaplarını İnceleme Komisyonlarının Kurulması. Kalite Yönetim Sistemine Geçilmesi gibi önemli projeleri beraber hayata geçireceğiz. Vizyon Belgemizde açıkladığımız proje başlıklarının tamamını sayıp vakti boşa harcamak istemem. Amacımız, karanlık dünyada beyaz noktalar bırakarak yürümektir. Bunu birlikte başaracağız. Dizelerini baş tacı edeceğimiz bir dönemi birlikte kuralım istiyoruz. Ne yapmak istediğini bilen bir ekip ve ne yaptığını bilen bir sendikayız. İmha ve tenkit diline tevessül etmeden, inşa ve teklif dilini sahiplenerek sorunları aşmanın gayreti içinde olacağız. Sorunları alt alta sıralayarak sendikacılığı ağlama duvarına çevirmeyecek, sitem ve kahır sendikacılığı açmazına düşmeden yeri ve zamanıysa çözüm yolu tıkanmışsa, tavır sendikacılığını ortaya koymaktan geri durmayacağız. Geçmişten günümüze siyaset, sendikayı istikrarı bozma potansiyeli olan kurumlar olarak görmüş ve el altında tutmak istemiştir. Üzüm yeme değil bağcıyı dövme girişiminde bulunan sendikaların bunda payı büyüktür. Sendikayı "seçmen" profiline indirgemeyi, siyaseti vesayet altına almayı ya da siyasi vesayet altına girmeyi doğru bulmayan bir kitleyiz. Özgürlüğüne ve özgünlüğüne önem veren bir teşkilatız. Ne siyasetin talimatıyla hareketi, ne de bürokrasiye hakareti doğru bulmayan, dengesizlikler üreten değil, dengeyi gözeten sendikayız. Tek adamı esas alan mutlak aklı değil, teşkilatın görüşüne değer veren ortak aklı önemsiyoruz."

Her kafadan sese kulak verecek, fakat herkesin kafasına göre davranamayacağı teşkilat disiplinini önemseyeceklerini belirten Yalçın, "Mikromilliyetçilik dahil etnik milliyetçiliğin her türlüsüne kapalı, millet ve ümmet bilincine açık, olacağız. Şüphesiz; geldiğimiz yer, varmak istediğimiz yer değil. Önümüzde kat edilecek mesafe, yerine getirilecek sorumluluklarımız var. Açlık ve yoksulluk sınırı arası maaş alan eğitim çalışanlarının bizden beklentisi var. Nitelikli eğitim almak isteyen öğrencinin ve kendisini onlara adayan öğretmenin bizden beklentisi var. Genel idari hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlarımızın bizden beklentisi var. Üniversite idari personelinin ve öğretim elemanlarının bizden beklentisi var. KYK, TODAİ, ÖSYM çalışanlarının bizden beklentisi var. Bir ay önce Elazığ'ın merkez Sürsürü Mahallesi'nde çöpten ekmek topladığı için gündeme gelen ve "Sosyal adaletin sağlanması" talebinin seslendirilmesini isteyen Köse ailesinin bizden beklentisi var. Mecidiyeköy'de asansör faciasında hayatını kaybedenlerin, Soma'da karalar bağlayan ailelerin, Ermenek'te maden ocağında göçükte kalan oğlu için "oğlum yüzme bilmezdi ki" diyen annenin bizden beklentisi var. Gazze'ye insani yardım götürürken Siyonist barbarlarca Şehit edilen Furkan Doğan'ın, kurban eti dağıtırken hunharca katledilen Yasin Börü'nün, kirli emellerine alet ederek daha çocuk yaşta hayatına mal oldukları Berkin Elvan'ın, materyalist eğitim sisteminin yetiştirdiği canilerin kurbanı olan "Özgecan" kızımızın, 14 yaşında evde sofradayken alınan ve cezaeviyle tanıştırılan ve çilesi hala bitmeyen Yakup Köse'nin bizden beklentisi var. Millete kasteden paramiliter yapılara karşı içi daralanların, Milli iradeyi zimmetine geçirmeye çalışırken, hizmetten hezimete dönüşen altı ibadet, ortası ticaret ve üstü ihanet içerisinde olan ve Küresel operasyonlara taşeronluğa soyunanların aymazlığına karşı milli iradeyi önemseyenlerin bizden beklentisi var. '28 Şubat'ın beşli çeteleri, sizler olmadığınız için meydanı boş buldular' diyenlerin bizden beklentisi var. Ulusal Birlik Hareketi adı altında 5'li çeteye özenip 41 çakma STK ile Kamu-Sen'in merkezinden millete meydan okuyanlara karşı duruşumuzdan." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close