Ege Üniversitesi Yenilikçi Tarafını Bir Kez Daha Ortaya Koydu
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Binası, 60. Yıl Teknoloji Sınıfı ve Dekanlık Binası teras katı çalışma mekanlarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Binası'nda gerçekleştirilen törene; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Prof. Dr. Atila Silkü ve Prof. Dr. Semih Ötleş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan, Senato Üyeleri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi(BÖTE) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu katıldı.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Binası açılışında konuşan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Bugün 60. Yılımızda modern bir binaya kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Umuyorum ki buradan çıkacak eserler bizleri gururlandıracak. Ege Üniversitesi'nin ve İzmir'in köklü kültüründen beslenen Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, kısa süre içinde alanın önemli bölümleri arasında yerini aldı ve öğrenciler tarafından öncelikli tercih edilir saygınlık elde etti. Bu bina sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerin bir göstergesidir" dedi.
"EGE ÜNİVERSİTESİ SANATA VE SANAT EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"
Prof. Dr. Merih Tekin Bender, "Güzel sanatlar eğitimi, bireysel eğitim yapılması neredeyse zorunlu olan özel bir alan olduğu için doğru fiziki koşulların sağlanmış olması oldukça önemlidir. Bu anlamda çağdaş ölçütlere uygun olarak tasarlanan atölyeleri ve sanat galerisi ile bölüm binamız, Ege Üniversitesi'nin sanata ve sanat eğitimine verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır. Bölümün kuruluş kararını almış olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Candeğer Yılmaz başta olmak üzere, Üniversitemiz üst yönetimine, o yıllarda Eğitim Fakültesi dekanlık görevini yürütmekte olan değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Kadir Arslan ve yardımcılarına, şimdiki dekanımız Sayın Prof. Dr. Süleyman Doğan ve yardımcılarına teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Yine kuruluş aşamasında içtenlikle çok değerli katkılar sunmuş olan hocamız Sayın Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu'na minnetlerimi, şükranlarımı sunarım. Bu sebeple bugün açılış sergimizi onursal olarak kendisinin çalışmaları ile yapmayı istedik. Her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olduğu gibi bu onuru da bize layık gördükleri için kendilerine içtenlikle teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu'nun hazırladığı resim sergisi açılışı yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Enginoğlu, "Hepinize sergime geldiğiniz ve katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bana ihtiyaç duyulduğunda her zaman yanınızda olmaya çalıştım ve de çalışacağım. Yardımlarım dokunduysa ben çok memnun olurum, diye konuştu.
"ARTIK ÜRETİM ZAMANI"
Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası teras katı çalışma mekanları ve 60. Yıl Teknoloji Sınıfı açılışını da gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Paydaşlarımızın daha cesaretli olabilmeleri adına örnek olması gereken bir işe imza attık. Ege Üniversitesi her zaman olduğu gibi yine yenilikçi tarafını bir kez daha yaşama fırsatı verdiğiniz için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Böylece Ege Üniversitesi doğrudan yayın yapabilen bir toplantı salonuna kavuşmuş oldu. Bizim birkaç salonumuz bu işi yapıyordu. Şimdi kendiliğinden çok hazır ve doğrudan hem televizyon hem radyoya hem de bütün paydaşlarımıza ulaştırabileceğimiz güzel bir mekan daha kazanmış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum. Kaynak biçimi, algılama biçimi, değerlendirme biçimi ve sonuç biçimi nedeniyle de çok mutlu olacağımız bir mekan yarattığınıza eminim. Artık bundan sonra üretim yapmalıyız. Doğrudan yayın yapabilen bir salonumuz olduğuna göre bundan sonra vakit kaybetmeden faaliyetlere başlamalıyız" diye konuştu.
"ÇAĞIMIZDA UZAKTAN EĞİTİME İHTİYAÇ VAR"
BÖTE Başkanı Prof. Dr. Mustafa Murat İnceoğlu"Uzaktan eğitim için alt yapı hazırlığı yapmak ve materyel ürünü sağlamak için 60. Yıl Teknoloji Sınıfı'nı hazırladık. Yeni çağ'da artık sadece eğitim veya öğretim camiasının değil sanayininde gerçekten uzaktan eğitime ihtiyacı var. Organize sanayi bölgesine gittim. Oradaki firmalarla görüştüğümde ciddi boyutlarda uzaktan öğretime talebi olduğunu gördüm. Bizim burada iki tane amacımız var. Birincisi fakültemizde verilen derslere destek olması amacıyla alt yapıyı sağlayabilmek. Burası sadece sunum için kullanılan bölüm. İşin teknik alt yapısı; sunucularımız, depolama birimlerimiz ve diğer cihazlarımız sunucu odasında bulunmaktadır. İçeride de ayrı odamız var. Tamamen stüdyo tipinde hazırlanmıştır. İçerik üretmek amacıyla kullanacağız odayı. Sadece bilgisayarlar için değil yeniçağda hem tablet bilgisayarlar için hem cep telefonları için ve bütün cihazlar için hatta son teknolojide ve televizyonlar için içerik üretmek gerekiyor. Biz bunun üretimini içeride yapacağız. Üniversitemizin BAP yönetimine ve üst yönetiminde çok teşekkür ederim" dedi.
"İNTERAKTİF ÖĞRETİM ÇOK ÖNEMLİ"
Önemli bir adım daha attıklarını ve 6 tane dersliğe akıllı tahta yerleştirdiklerini belirten Prof. Dr. İnceoğlu, "Bu akıllı tahtalar sayesinde öğrencilerimizin tamamı akıllı tahtayı kullanmayı bilerek ve kullanarak mezun olmuş olacaklar. Milli eğitim bakanlığı tüm okullara nerdeyse etkileşimli akıllı tahtaları koymuş durumda. Üniversitemizin uzaktan eğitimine çok katkılı olacağını düşünüyorum. Bir taraftan biz BÖTE Ana Bilim Dalı olarak kendi derslerimizin daha büyük bir miktarda uzaktan eğitimle yapmaya çalışıyoruz, öğrencilerimize bunu alıştırmaya çalışıyoruz. Yeni nesil üniversitelerin en önemli yaklaşımlarından bir tanesi interaktif öğretimi daha fazla destek vermemiz gerekiyor. En önemli amacımız buydu. İnteraktif öğretim için alt yapıyı nasıl sağlayabiliriz konusuydu. Bugün hep birlikte bunun açılışını yapacağız. Buradaki bütün malzemeler, ekipmanlar internet üzerinden birbirine bağlıdır. Burada yapılan bütün etkinlikleri kampüsün bir diğer köşesinden, derslikten veya öğretim üyesi odasından cep telefonunuzla bile etkinlikleri takip edebilirsiniz. Alt yapıyı bu şekilde hazırladık. Yurt dışında yapılan her hangi bir etkinliği burası aracılığıyla takip edebilirsiniz" diye konuştu.
Açılışlardan sonra Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve davetliler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan eşliğinde açılış yapılan yerleri gezdiler. Dekan Prof. Dr. Süleyman Doğan,"Bize her zaman destek olan Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Yeni binamız ve modern ekipmanlarımızla çok güzel faaliyetler yapacağız" dedi