Haberler
Bakan Tunç'tan İmralı-DEM görüşmesi açıklaması: Henüz netleşmedi

DEM Parti, İmralı'ya ne zaman gidiyor? Bakan Tunç'tan açıklama var

Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Ege'de Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 63 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 6 sanığın yargılanmasına başlandı, 3'ü Suriye uyruklu 4 sanık tahliye edildi.

Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 63 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 6 sanığın yargılanmasına başlandı, 3'ü Suriye uyruklu 4 sanık tahliye edildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan tekne kaptanı Burhan Yılmaz, yardımcısı Mustafa Mucuk, Hacı Çoban, Suriye uyruklu Sezar İbrahim, Milat Korkis ve Muhammet Mardini ile avukatları katıldı.

Sanık Yılmaz, olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle savunma yapmayacağını söyledi.

Sanık Mucuk ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Tamirci olduğunu belirten Mucuk, "Teknenin tamiri için Mordoğan'a gittim. Deneme amacıyla Kuşadası'na açıldık. Beni orada bırakacaklardı ama bırakmadılar. Kamarada uyuyordum, tekne geri geri giderken, zinciri bir yere takıldı. Onu düzeltmek için yukarı çıktım. Birden tekneye tanımadığım kişiler bindi. Benim bu olayla ilgim yoktur. Tamir parasını da aldım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık Çoban da otelden alıp ormana götürdükleri kaçakları tekneye bindirdiğini ifade ederek, bu işleri kendisine ablasının eski eşi olan A.Y'nin yaptırdığını, herhangi bir örgüte üye olmadığını iddia etti.

Suriye uyruklu İbrahim, Korkis ve Mardini de tercüman aracılığıyla yaptıkları savunmada üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Suriyeli sanıklar, yurtdışına kaçmak amacıyla Türkiye'ye yasal yolla girdiklerini, "Hannah" adlı kişi tarafından İstanbul'dan İzmir'e getirildiklerini, oteldeyken jandarma tarafından yakalandıklarını ileri sürdü.

Sanık İbrahim, "Daha önce de üç-dört kez yurtdışına kaçmak istemiştim ama her seferinde yakalandım. Olay olduğunda otele yeni girmiştim. Olay yerine hiç gitmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Suriyeli sanıkların avukatı Ömer Reşit Ayebe ise jandarma tarafından müvekkillerinin otelde çekilen fotoğraflarının batan tekneden kurtulan kaçaklara gösterildiğini, müştekilerin hiçbiri tarafından teşhis edilmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, delilerin henüz toplanmadığını kaydederek, olay yerinde keşif yapılmasını ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

-4 sanık talhiye edildi-

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklar Çoban, İbrahim, Korkis ve Mardini'nin tahliyesine, diğer tekne kaptanı Yılmaz ve yardımcısı Mucuk'un tutukluluk halinin devamına, bir dalgıç ve makine mühendisiyle olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Geçen yıl 6 Eylül'de Menderes ilçesi Ahmetbeyli Baradan mevkisinde kaçakları taşıyan "Sailor" adlı teknenin batması sonucu aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi kurtarılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede tekne kaptanı Yılmaz için 36'sı ağırlaştırılmış 64 müebbet, yardımcısı Mucuk için 36'sı ağırlaştırılmış 63 müebbet, Çoban, İbrahim, Korkis ve Mardini için "göçmen kaçakçılığı ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 12 ile 18 yıl arasında hapis cezası istenmişti. - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel
title