Eczacılık Öğrencileri Vatandaşlara Bitkileri Tanıttı
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği üyeleri, düzenledikleri etkinlikte vatandaşları bitkiler konusunda bilgilendirdi.
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği üyeleri, düzenledikleri etkinlikte vatandaşları bitkiler konusunda bilgilendirdi.
Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen "Doğandan Şifaya" adlı etkinlik kapsamında birlik üyeleri, vatandaşlara bir anket yaparak bitkileri ne kadar tanıdıklarını sordu.
Eczacılık Öğrencileri Birliği Başkanı Faik Demir, yaptığı konuşmada, aldıkları yanıtlara göre vatandaşların birçoğunun bitkiler hakkında çok yanlış şeyler bildiğine işaret etti. Sordukları bir soruda vatandaşların ıhlamuru kaynatarak içtiklerini söylediklerini aktaran Demir, "Aslında bu yanlış bir uygulama. Ihlamur sıcak suda 10 dakika bekletilerek içilir." dedi.
Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise, rahatlatıcı etkisi olduğu belirtilen lavanta çayının kesinlikle yola çıkmadan önce alınmaması gerektiğini, lavanta çayının uyuklamalara ve beraberinde kazalara neden olabildiğini vurguladı. Demir, hamile kadınları da zencefil ve lavanta kullanmamaları konusunda uyardı.
Sağlık Bakanlığı'nın bitkisel ilaçları da kontrol altına aldığına değinen Demir, bu düzenleme kapsamında zencefil, çörek otu, kenevir, sedef otu, pire otu, katran ruhunun da arasında bulunduğu 71 bitkinin aktarlarda satılmasına yasak geldiğinin altını çizdi. Demir, eczacılık fakültelerine de bitkisel ürünler alanıyla ilgili uzmanlık birimi getirildiğini kaydetti.
Etkinliğe katılan Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Halenur Toruk da ada çayının hamileliğin ilk 3 ayında düşüğe neden olduğunu söyledi. Toruk, ada çayının 3 yaşından küçük çocuklarda da kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Bu konularda vatandaşlar oldukça bilgisiz. Bu etkinliklerle bunları anlatmaya çalışıyoruz." dedi.