Haberler

Ecevit'le İlgili İddiaları Reddetti

Ecevit'le İlgili İddiaları Reddetti
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Savunması Video Konferans Yöntemiyle Hastaneden Alınıyor.

İkinci Ergenekon davasının 50. duruşması başladı. Videokonferans yöntemiyle savunma yapan Haberal, "356 gündür tutukluyum. Hakkımdaki iddiaları reddediyorum" dedi.

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 50. duruşması başladı. Tutuklu sanık Başkent üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın savunması videokonferans yöntemiyle alınıyor.

HABERAL SAVUNMA YAPIYOR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen, aralarında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 41'i tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına 34 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklar İnönü üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Oğuzhan Sarıoğlu, Oğuz Bulut, Cengiz Köylü, Durmuş Ali Özoğlu ve Mustafa Dömez getirilmedi. Tutuksuz sanıklar emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Emin Şirin katıldı. İkinci Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Başken üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, 29 Mart tarihinde alınan ara karar gereği tedavi gördüğü İstanbul üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasından video konferans yöntemiyle savunmasının alınmasına başlandı. Haberal'ın savunmasının alınması sırasında üye hakim Hüsnü çalmuk ve avukatları ile sağlık ekibi hazır bulundu.

"HAKKIMDAKİ İDDİALARI REDDEDİYORUM"

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, alınan ara kararı okuyarak, ağır sağlık sorunları yaşayan ve ani ölüm riski taşıyan rahatsızlığın olduğu raporlarla anlaşılan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavi gördüğü hastaneden üye hakim Hüsnü çalmuk, avukatları ve sağlık ekibi eşliğinde savunmasının video konferans yöntemiyle bir saati aşmayacak şekilde alınacağını ifade etti.

Ardından savunmasını yapması zerine sözü Haberal'ın kimlik tespiti yapıldı. Ne iş yaptığı sorulan Haberal doktor olduğunu ve aylık 10 bin TL geliri olduğunu söyledi. Başkan Köksal Şengün, kimlik tespitinin ardından iddianamede Haberal'la ilgili bölümü okudu.

Ardından Haberal savunmasına başladı. Başkent üniversitesi ve Kanal B'nin kendisine ait olmadığını Türk milletinin olduğunu ifade eden Haberal, "356 gündür tutukluyum. Hakkımdaki iddiaları reddediyorum" dedi.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal ''Bülent Ecevit ile ilgili şahsıma ve Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne yönelik iddialar gerçek dışı ve iftiradır'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ndeki odasından video konferans sistemiyle ifadesi alınan Haberal, Kent otel toplantıları ve merhum Başbakan Bülent Ecevit'e yapılan tedaviye ilişkin iddialara yanıt verdi.

Kendi branşı olmadığı için diğer doktorların Ecevit'in tedavisini gerçekleştirdiklerini anlatan Haberal, tadaviyle ilgili heyet raporunu Başbakanlık müsteşarına elden verildiğini, yine Ecevit'in eski koruma müdürü milletvekili Recai Birgün'e de sunduklarını kaydetti.

Haberal, tedavi devam ederken de kontrol raporlarını Başbakanlığa sunulduğunu dile getirerek, o dönemde çıkan iddialarla ilgili Ecevit'in bunları yalanlayarak tedavisine katılan doktorlara teşekkür ettiğini vurguladı.

Recai Birgün aleyhine açtıkları ceza ve hukuk davalarının devam ettiğini belirten Haberal, ''Ecevit taburcu olduktan sonra 7 ay Başbakanlık yapıp, 4,5 yıl daha yaşamıştır. Ecevit ile ilgili şahsıma ve Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne yönelik iddialar gerçek dışı ve iftiradır'' şeklinde konuştu.

Recai Birgün'ün Ergenekon soruşturması kapsamında verdiği ifadede de ''Ecevit'in evine gizli olarak doktor getirttik, seyyar röntgen cihazı getirttik'' sözlerine dikkat çeken Haberal, evde çekilen röntgen sonucunda da Ecevit'e yapılan tedavinin doğru olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Mahkemeden bir talebi olduğunu söyleyen Haberal, ''Bana herşeyin sorulması ki, 356 gün tutuklu kalmama sebep olan, hakkımda verilen tutuklama kararına sebep olan kuvvetli suç şüphesi neymiş ki açıklasınlar ki, ben öğrencilere, doktorlara, bilim adamlarına anlatayım, onlara hesap vereyim. Şimdi 356 gün sonra bana yöneltilen her soruyu cevaplandırmaya hazırım'' dedi.

CEM TURSUN - İSTANBUL / DHA

Kaynak: AA / Güncel
title
Close