Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

Eba Kısa Film Yarışması Ödülleri Verildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzde eğitimin 'okul' ve 'derslik' olgularıyla sınırlandırılamayacak kadar geniş ve çok bileşenli bir kavram haline geldiğini ifade eden Erdem, "Elbette ki bilim, bilimsel düşünce, eğitimin temeli ve vazgeçilmezi. Temelinde bilimin yeşertildiği bir eğitim sisteminin nihai hedefi; soran, sorgulayan, merak eden, analitik düşünebilen, çözüm odaklı nesiller yetiştirmek.

Günümüzde eğitimin  'okul' ve 'derslik' olgularıyla sınırlandırılamayacak kadar geniş ve çok bileşenli bir kavram haline geldiğini ifade eden Erdem, "Elbette ki bilim, bilimsel düşünce, eğitimin temeli ve vazgeçilmezi. Temelinde bilimin yeşertildiği bir eğitim sisteminin nihai hedefi; soran, sorgulayan, merak eden, analitik düşünebilen, çözüm odaklı nesiller yetiştirmek. Bakanlığımızın böyle bir eğitim sisteminin inşası için verdiği çaba, ayırdığı zaman ve enerji hiç şüphesiz takdire şayan" diye konuştu.

"Omuzlarımıza aldığımız yük ağır ama ağırlığınca kutsaldır"

Eğitimin durağan bir olgu olmadığını, eğitimin her an, her dakika her yeni gün yenilenmeyi gerektiren bir kavram halini aldığını vurgulayan Erdem, şunları söyledi:

"Değişen şartlar, değişen dünya düzeni bizlere şunu gösteriyor ki 'çağın gerektirdiği insan' olmak yalnızca bilim temelli bir eğitimle mümkün değil. Bilimsel eğitim, sanat eğitimi ile yan yana gittiği zaman 'çağın gerektirdiği insanı' yetiştirmek mümkün olacak. Sanat; her çağda insanı insan kılan, ona 'hissiyat' katan, paylaşım kültürünü çoğaltan, insanda 'empati' kavramını geliştiren bir gerçekliktir. Yani sanat, insanın manevi dünyasını zengin kılan bir araçtır. Sanat eğitimi bu yüzden şart. Seven, anlayan, hoş gören, önemseyen, duyumsayan, konuşan iletişim kuran bireyler yetiştirmek, eğitim ordumuzun başlıca sorumluluğu ve her birimizin vatandaşlık görevidir. Omuzlarımıza aldığımız yük ağır ama ağırlığınca kutsaldır."

"Başarı, cesaretin ürünüdür"

YEĞİTEK Genel Müdürlüğü'nün, öğrenci ve öğretmenlerin araştırmacı, entelektüel, yenilikçi niteliklerini öne çıkarmak, onların bilimde ve sanatta ürettikleri eserleri sergilemelerine imkan sağlamak amacıyla EBA markasıyla 5 ayrı alanda yarışmalar düzenlediğini hatırlatan Erdem, "Başarı, cesaretin ürünüdür. Düşüncemizin kaynaklık ettiği bu yarışmalarla öğrencilerimizde emeğe saygı ve üretime katkı bilinci oluşturmayı; onlara iyi ve güzel şeylere sahip olmanın yolunun paylaşmaktan geçtiğini özümsetmeyi, milli kültür ve değerlerinden beslenerek evrensele ulaşmak tutkusu aşılamayı hedefliyoruz."

"İyi bir filmin kusurları olmalı; hayat gibi, insanlar gibi…" diyen Erdem, "Bu felsefeyle 2015 yılında ilki gerçekleştirilen EBA Kısa Film Yarışması'yla öğrenci ve öğretmenlerimiz hayal gücü, gözlem, senaryo ve dil birlikteliğiyle var ettikleri,  'insan-doğa-yaşam' döngüsünün bir sonucu olan 'insan ve mekan' temalı kısa filmlerini, kendi beyaz perdelerine aktardı" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyaya öncü bir ülkeyiz"

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da yaptığı konuşmada, teknolojiyi öğrencilerle buluşturmayı amaç edindiklerini ifade ederek, "Bunun için ülkemizin son 10 yılda yaptığı önemli projelerden biri olan FATİH Projesiyle teknolojiyi öğrencilerimizle buluşturduk. Bu konuda dünyanın birçok ülkesinden hem öndeyiz hem öncüyüz. Büyük bir bilgi birikimi, büyük bir teknolojik altyapı oluşturduk ve bunu ihraç edebilecek güce de geldik. Bu amaçla teknolojiyi edebiyatın diliyle buluşturup sanatın gücüyle bir araya getirerek filmler oluşturmak istedik. Bu üretilen filmleri de ödüllendirdik" dedi.

Siyah-beyaz televizyonlarda Charlie Chapline'in kısa filmini izleyerek büyüdüklerini dile getiren Tırnakçı, "Mekanlarımız değişti, imkanlarımız değişti, şartlarımız değişti ama o aldığımız tat hala zihnimizde değerini muhafaza ediyor. Mekanlarla insana dair anlatımlar gelecek nesillerde de önemli izler bırakacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılanlara ödülleri dağıtıldı

Öğrenci kategorisinde başarı ödülleri; İstanbul Taşoluk Anadolu Lisesi'nden Yapboz filmiyle Burak Yüksel, Tebdil-i Mekan filmiyle Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Enes Arda, Adana TOKİ Sarıçam Anadolu Lisesi'nden İnsan ve Mekan filmiyle Muhammed Cihazi, İstanbul Şehit Er Çağlar Mengü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Üç filmiyle Recep Tayyip Günay, Amasya Sosyal Bilimler Lisesi'nden Mahkum filmiyle Seyit Ahmet Kazancı'ya verildi.

Öğretmen kategorisinde başarı ödülleri; 'İki Mevsim' filmiyle Adana Çukurova Anadolu Lisesi'nden Ali Aktemur, Hayat Dediğin filmiyle Antalya Acarbulut Anadolu Lisesi'nden Erhan Koncak, Ağ filmiyle Arnavutköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Gürkan Akın, Heny filmiyle Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesi'nden Mehmet Nişancı'ya verildi.

Jüri özel ödülleri ise, öğrenci kategorisinde Pandomima filmiyle Adnan Çağın Doğan, öğretmen kategorisinde Yılkı filmiyle Hakan Sümer'e verildi.

Seyircilerin oylarıyla seçilen Ben Seçtim ödülünü de öğrenci kategorisinde Mekanlar İnsanlarla Değer Kazanır filmiyle Fatih Karabaş, öğretmen kategorisinde Çantadaki Mutluluk filmiyle Muhsin Kavalcı aldı. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Hürriyet / Güncel
title