Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

E-Ticaret Robotu İle 'YANLIŞ Ürün' Krizi Son Buluyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Online alışverişte depo yönetimi hatalarından kaynaklanan yanlış ürün gönderimi ve iade problemleri tarih oluyor.

Ticimax E-ticaret Sistemleri mühendislerinin, GOSB Teknopark'taki Ar-Ge merkezinde geliştirdiği 'akıllı depo ve operasyon yönetimi uygulaması' online alışverişin her adımını takip edilebilir hale getiriyor.

YANLIŞ ÜRÜN ARTIK İMKANSIZ

Dijital kodlama sistemiyle depolardaki ürünleri tüketicinin internet siparişiyle eşleştiren yazılım sayesinde, depodan yanlış ürün gönderilmesi imkansız hale getiriliyor. Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, "Türkiye'deki yaklaşık 4 bin e-ticaret sitesine altyapı hizmeti sağlıyoruz. Amacımız online alışverişin satış sonrası kalitesini de yükseltecek inovatif yazılımlar geliştirmek ve tüketiciyi bıktıran hataların önüne geçebilmek. Bu uygulama sayesinde sadece teslim aşaması değil, iadelerde de her adım kayıt altına alınıyor. Bu da operasyon maliyetlerini düşürüyor" diyor.

ÜRÜN DEPODAN 3 DAKİKADA ÇIKACAK

Depodan herhangi bir siparişin normalde 15-20 dakikada çıktığını belirten Çiğdemli, 'akıllı depo ve operasyon yönetimi uygulaması' ile bu sürenin 3 dakikaya indiğini aktarıyor. Uygulama sayesinde depo görevlisi bir raftan ürünü sipariş kodu ile eşleştirerek alıyor, eşleşmeyen siparişler ortak havuzda görülebiliyor. Tüm aşamalar siparişi veren müşteriye de bildiriliyor.

ÇAĞRI MERKEZİNİN YERİNİ ROBOT ALDI

Müşterilerin çağrı merkezi ile yaptığı tüm görüşmeleri yazılım üzerinden robot ile yapabileceklerini ve siparişe ait tüm detayları öğrenebileceklerini de belirten Çiğdemli, "Bu modül ile de personel hatalarını sıfıra indirmeyi hedefledik" diyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title