Düzce Zafer Algöz 'kitap, Konser, Tiyatro Gibi Etkinliklerde Vergi Yükü Hafiflesinö
Zafer ALGÖZ 'KİTAP, KONSER, TİYATRO GİBİ ETKİNLİKLERDE VERGİ YÜKÜ HAFİFLESİNöDÜZCE Üniversitesi tarafından düzenlenen İletişim Ekimi isimli programın son gününde konuklar yazar Can Yılmaz ve ünlü tiyatrocu Zafer Algöz oldu.
Zafer ALGÖZ 'KİTAP, KONSER, TİYATRO GİBİ ETKİNLİKLERDE VERGİ YÜKÜ HAFİFLESİNö
DÜZCE Üniversitesi tarafından düzenlenen İletişim Ekimi isimli programın son gününde konuklar yazar Can Yılmaz ve ünlü tiyatrocu Zafer Algöz oldu. Tiyatro sanatçısı Algöz, özellikle kitap, tiyatro ve sinema gibi etkinliklerde vergi yükünün hafifletisilmesini istedi.
Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 5 gün süren iletişim ekimi isimli program ünlü yazar Can Yılmaz ve Tiyatro Sanatçısı Zafer Algöz'ün katıldığı söyleşi ile son buldu. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
'VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ'
Algöz ayrıca, sanatsal faaliyetlerde vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğine dikkat çekerek 'Ne demek eğlence vergisi Mesela annemle tiyatroya gittik ama çok ağladık ona ne vergisi vereceğiz Ağlamakta eğlence olarak kabul ediliyor demek ki. O anlamda gerçek böyle kitap sektöründe, sinema gibi, tiyatro gibi konserler gibi gençlerin gidip takip edecekleri etkinliklerde vergi yükünün azaltılması lazım ki gençlerimiz o tip faaliyetlerden faydalanırken onlarında yükü hafiflesinö dedi.
'İLETİŞİM TEKNOLOJİ SAYESİNDE HAYAL EDİLEMEYECEK BİR NOKTAYA GELDİ
Ünlü tiyatro sanatçısı Zafer Algöz ise iletişim konusunda teknolojinin getirdiklerine değindi. Algöz, 'İletişim meselesine bakarsak insanlığın geldiği nokta teknoloji sayesinde hayal edilemeyecek bir noktaya geldi. Bunan 20 sene önce Amerika'da yaşayan bir arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde bana internet diye bir şey çıkacak dedi. Bir ekran sayesinde Dünya'nın her yerine ulaşacaksın dedi. Sonradan bunun avuç içi kadar cep telefonlarına kadar ineceğini hayal edemezdik. Artık ne kadar küçülür yada ne hale gelir onu bilemiyorum. Teknolojinin bilgiye ve insanların birbirine ulaşması konusunda çok faydası var. Mesela 17 Ağustos depreminde Marmara bölgesinde binlerce insanımızı kaybettik. Şu anda ki teknoloji olsaydı belki de insanlar konum atıp enkaz altından çıkarılabilecektiö ifadelerini kullandı.
'İLETİŞİMLERİMİZ DAHA ÇOK KİTAP FUARINDA OLUYOR'
Yazar Can Yılmaz, özellikle sosyal medya üzerinden kurulan iletişim konularına değindi. Sosyal medyadan yapılan eleştirilen herhangi bir kıymeti olmadığını söyleyen Can Yılmaz, 'Yazarın kendisiyle ilgili bir durum. Bazı yazar, çizer kendisini salt sosyal medyada var olmak için konumlayabilir. Onun için sosyal medyada ona laf atılması ona eğlenceli gelebilir. Çünkü adamın mantığı salt orada var olmaktır. Edebiyat dünyasına kazınmak gibi bir derdi olmayabilir. Onun için bir derdi yoktur. Ama bizim iletişimimiz daha çok kitap fuarlarında oluyor. Bizim kitaplarımızın sosyal medyada çok fazla parça, pinçik edildiği yok. Birkaç bir şey söyleyenler var ama biz cevap vermediğimiz için ikinci mesajda kesiliyor. Daha çok bizler kitap fuarlarında ve söyleşilerinde bu kitapların muhabbetini edebiliyoruz. Bir adam Ara Güler'in çektiği bir fotoğrafı eleştiriyor kim ki bu demiyoruz. Altına devam ediyor. Çığ gibi büyüyüp 11 yaşındaki çocuğun Ara Güler hakkında söylediği bir laf saçma sapan bir yere gelip bir finale bağlanıyor ve Ara Güler çok kötü bir adammışa kadar gidebiliyor. Sosyal medyada ki iletişim benim kitaplarımla ilgili veya yaptığımız diğer işlerle ilgili sosyal medyada ki iletişimin açıkça söylemek gerekirse pek bir kıymeti yokö dedi.
Konuşmaların ardından iki ünlü isim öğrenciler için kitaplarını imzaladılar. İletişim ekimi isimli program sona erdi.