Haberler

Dursun Çiçek'ten "Andıç" Tepkisi

Dursun Çiçek'ten
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternet Andıcı Davası'nın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Bülent Sarıkahya, "Nisan 2006'daki andıcı Dursun Çiçek hazırladı" dedi.

İnternet Andıcı Davası'nın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Bülent Sarıkahya, "Nisan 2006'daki andıcı Dursun Çiçek hazırladı" dedi. Sarıkahya'nın bu sözlerine Dursun Çiçek tepki gösterdi. Çiçek, "Herkes Dursun Çiçek adını ezberlemiş. Dursun Çiçek hazırladı demek milletin kolayına geliyor. 2006 Nisanı'ndaki andıcı Yarbay Nejat Özgüneş hazırladı. Yani proje subayı hazırladı. Ben paraf attım" diye konuştu.

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleştirilen "İnternet Andıcı Davası"nın 52. duruşması görülmeye başlandı. Silivri Cezaevi'nde bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz ve tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katıldı.

16 duruşmadan men cezası alan tutuklu sanık Serdar Öztürk ise duruşmaya katılmadı. 2. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı bu davanın tutuksuz sanığı Hasan Ataman Yıldırım da duruşmada hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve kırmızı bültenle aranan sanıklar Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. 5 tutksuz sanık ise duruşma salonunda hazır bulundu.

SARIKAHYA ÇAPRAZ SORGUDA

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmasını daha önce tamamlayan ancak çapraz sorgusu yapılamayan Genelkurbay Başkanlığı'nda sivil memur olarak çalışan tutuklu sanık Bülent Sarıkahya'yı kürsüye çağırdı. Sanık Sarıkahya, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine 2001 yılında Genelkurmay Cari İşlemler Şubesi'ne girdiğini belirterek, "Bu şubede web sayfalarının hazırlanmasında görevlendirildim. Birçok kurs gördüm, güvenlik duvarı eğitimi aldım. Ben başladığımda "Türkatak", "Türkses" siteleri yayındaydı. Ücretsiz alan sağlayan 'geocities.com'dan alan adı alınmıştı. "fethullahgulengerceği' ücretsiz alınmıştı. Ben 'terör ve güvenlik' sitesini hazırlıyordum. Siteleri bilgiyasar mühendisi asteğmenler hazırlıyordu" diye konuştu.

"HERKES DURSUN ÇİÇEK ADINI EZBERLEMİŞ"

Savcı Pekgüzel'in, "2006 yılında fethullahgulengercegi.com sitesinin aktif hale getirilerek 'irtica.org' olarak yayınlanması nasıl oldu? Dursun Çiçek mi hazırladı" diye sordu. Sanık Sarıkahya "Nisan 2006'daki andıcı Dursun Çiçek hazırladı. Hazırlanan andıç bulunan terör ve güvenlik sitesi bana verilmişti. İrtica.org'u ben yönetmediğim için içeriğini bilmiyorum. Meryem Kurşun yönetiyordu. Ben teknik konularda destek oluyordum" diye konuştu.

Bu sırada söz alan emekli albay Dursun Çiçek, "Herkes Dursun Çiçek adını ezberlemiş. Dursun Çiçek hazırladı demek milletin kolayına geliyor. 2006 Nisanı'ndaki andıcı Yarbay Nejat Özgüneş hazırladı. Yani proje subayı hazırladı. Ben paraf attım" diye açıklama yaptı. Bunun üzerine Başkan Hasan Hüseyin Özese "Usuli konularda söz alın, Böyle açıklamalar sanığı yönlendiriyor. Daha sonra açıklama yaparsınız" diye uyarıda bulundu.

SANAL İSİMLERLE MAİL

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Yargıtay Başsavcılığı'nın hazırlayıp Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği AKP'nin kapatılması iddianamesinde 'İrtica.org' sitesinden alınan 'Apronda namaz şov' haberi yer alıyor. Haberler nasıl tespit ediliyordu" diye sordu. Sarıkahya, sitelere konulacak haberlerin İleşitim Başkanlığı'ndan getirildiğini, şube müdürlerinin hangi haberin hangi siteye konulacağını kendilerine bildirdiklerini söyledi. Pekgüzel "Sizde ele geçen dijital kayıtlarda iki mektup bulundu. Dursun Çiçek sizi internet kafeye gönderip bu mektupları siteye atmanızı istemiş. Ne tür mektuplarda bunlar" diye sordu. Sanık Sarıkahya "PKK ya da Ermeni soykırımı ile ilgili kampanyalar sırasında bunu destekleyen köşe yazarlarına olumlu mailler atılıyordu. Dursun Çiçek Albay köşe yazarlarının e-maillerini bulmamı istemişti. Ben de buldum. Sanal isimlerle gönderiliyordu" diye cevap verdi.

"ANDICIN ONAYLI HALİNİ GÖRDÜM"

Pekgüzel'in, "Dursun Çiçek 3. Bilgi Destek Şube Müdürü, siz 5. Bilgi Destek Şube'de çalışıyorsunuz. Neden sizi internet kafeye gönderiyor? Size emir verebilir mi?" diye sordu. Sarıkahya "Ben de bu durumdan hoşlanmıyordum" diye konuştu. Sarıkahya, Pekgüzel'in 4 Şubat 2009'ta Taraf Gazetesi'nde Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi'nde işletilen internet siteleri haberi üzerine bir andıç hazırlandığını belirterek "İddianamede bu andıcın kılıf olduğu belirtiliyor. Siz Nisan 2009 tarihli andıcın onaylı haline gördünüz mü" diye sordu. Sanık Bülent Sarıkahya, "Nisan 2009'da hazırlanan Andıcın onaylı haline gördüm" dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Pekgüzel'in, "Nisan 2009'daki İnternet Andıcı'nın 'güvenlik tedbirleri' ve 'izlenen siteler' eklerini gördünüz mü sorusu üzerine Sarıkahya ekleri gördüğünü söyledi. Pekgüzel'in "Güvenlik tedbirleri" ekini kimin hazırladığı sorusu üzerine Sarıkahya, "Taraf'taki haberden sonra siteler kapatıldı. Bana da nasıl sızdığı soruldu. Araştırdık, internet bilgisayarlarını inceledik. Hacklenmediğini gördük. Mustafa Bakıcı da geldi, haberin nasıl sızdığını sordu. Biz de bilgisayarlarda bir sorun olmadığını söyledik. Andıç hazırlanması aşamasında toplantılar yapıldı. İnternet bilgisayarlarına ek güvenlik tedbirleri konulması konuşuldu. Tutuklu sanık Murat Yüzbaşı (Tutuklu sanık Murat Uslukılıç) not tuttu, ben kaleme döktüm" Bülent Sarıkahya şunları anlattı: "Dursun Çiçek beni, alan adlarının ücretlerini ödeyebilmek için şube adına kredi kartı çıkarıp çıkarılamayacağını öğrenmem için Ziraat Bankası'na gönderdi. Eşi de Ziraat Bankası'nda çalışıyordu. Eşi şube adını kredi kartı çıkarılamayacağını söyledi. Dursun Albay da 'Ben de kendi kredi kartımla alırım' dedi."

Duruşma Bülent Sarıkahya'nın çapraz sorgusuyla devam ediyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close