Dünyanın Antikası Beyoğlu'nda Görücüye Çıktı
Beyoğlu’ndaki antikacılar tarafından dünyanın dört bir yanından seçilerek getirilen antika eserler, bu yıl ilki gerçekleştirilen Beyoğlu Antika Festivali’nde meraklılarının beğenisine sunuldu.
Beyoğlu'ndaki antikacılar tarafından dünyanın dört bir yanından seçilerek getirilen antika eserler, bu yıl ilki gerçekleştirilen Beyoğlu Antika Festivali'nde meraklılarının beğenisine sunuldu. Festivalde Osmanlı döneminden kalan eserlerden, icat edilen ilk müzik aletine kadar binlerce ürün antika tutkunlarıyla buluştu.
Beyoğlu Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlediği Antika Festivali'nde yüzlerce yıllık antika eserleri antika tutkunlarıyla buluşturdu. İlk gününden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Osmanlı Dönemi'nden kalma eserlerden, Çanakkale Zaferi'ne tanıklık eden kılıçlara kadar binlerce ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Tarihi eser değerindeki eserler usta antikacılar tarafından dünyanın dört bir yanından derlenerek Beyoğlu'na taşındı. Festivalin açılışını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gerçekleştirdi. Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Demircan eserleri yakından inceledi.
"İNSAN RUHUNU BESLEYEN HER ŞEYE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Bu yıl ilki düzenlenen festivalin önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilerek devam edeceğini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Buraya ayrı bir heyecanla geldim bugün. Çünkü, Beyoğlu o tarihin, klasikliğin, geçmişe ait ne varsa merakla bakındığımız yerin adı. Binalarımız dikkat çektiği kadar tarihe ruh veren bu objelerde ilgimizi çekiyor. Ben antikacılara çok uğruyorum ama bugün burayı ayrı bir heyecanla dolaştım. İstanbulluları buraya davet ediyorum. Beyoğlu'nda bizi biz yapan ne varsa bizi biz yapan bütün değerler kıymetli. Onun için bu mekanlarda Altıneller vardı, Sahaf Festivali vardı. Şimdi de Çukurcuma esnafımız burada antikacılarımız geldi. Sinema, tiyatro, insanın ruhunu besleyen her ne varsa Beyoğlu Belediyesi buna sahip çıkmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.
İLK CD ANTİKA FUARINDA ALICISINI BEKLİYOR
Çok değişik ve herkese hitap edecek eserleri festivale getirdiğini belirten Üzeyir Dirim, "Amacımız antika kültürünü gelecek kuşaklara taşıyabilmek. Burası iyi bir organizasyon oldu bunun için. 1870'li yıllardan kalma metal bir disk getirdim buraya. Buna ilk CD diyebiliriz.12 bin 500 liraya satmayı düşünüyorum" diye konuştu.
Vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Burhan Şahin, "1920'li yılların fotoğraf makinesini getirdik buraya. Hala çalışır durumda. Hem çekiyor. Hem çektiği fotoğrafı çıkarıyor. İstanbul hatıraları bu fotoğraf makinesi ile çekilirmiş eskiden. Objektifi manuel bir objektif. Kullanımı çok kolay çekilen fotoğraf 10 dakika içinde teslim edilebiliyor. 6 bin lira istiyorum bu makine için" dedi.
"BURADA OLMAK HEYECAN VERİCİ"
Üzerinde yaşanmışlık olan eşyalara merak duyduğunu söyleyen Gözde Sönmezcan, "Burada olmak çok heyecan verici. El işçiliği ürünler çok fazla dikkatimi çekti. Günümüzde el işçiliği bitmiş durumda eskisi gibi el işçiliği ürünler çok fazla bulmak imkansız" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL