Dünya Sosyal Girişimcilik Kavramını Konuşuyor
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan programa dernek üyeleri ve vatandaşlar katılırken, programda dünya da gelişen yeni bir kavram olan Sosyal Girişimcilik anlatıldı.
JCI Elazığ Derneği ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültürler Arası Öğrenme ve Pratik Ünitesi (KÖPRÜ) tarafından ortak olarak gerçekleştirilen 'Sosyal Girişimcilik Semineri'nde dünyadaki girişimcilik kavramları konuşuldu.
KÖPRÜ Kurucusu ve Sosyal Girişimci Fırat Alkan tarafından yapılan sunum içeriğinde; Sosyal Girişimcilik nedir?, Ticari Girişimcilikten farkı nedir?, Sosyal Etki nasıl yaratılır? , Sürdürülebilirlik nasıl sağlanır? ve Türkiye'den ve Dünya'dan Başarılı Örnekler konu başlıklarıyla katılımcılara 2 saatlik sunum gerçekleştirildi.
Düzenlenen program hakkında bilgiler veren JCI Elazığ Başkanı Cihan Ada ; "Şu anda dünyanın konuştuğu bizler için yeni ancak birçok gelişmiş ülke için önemli bir kavram olan Sosyal Girişimcilik alanında bir seminer gerçekleştirdik. Dünya üzerinde bu konuda ciddi çalışmalar yapılıyor, sağ olsun Fırat Alkan arkadaşımız da bizleri bu konuda bilgilendirdi. Örnekler üzerinden giderek dünya üzerindeki çalışmaları bizlere aktardı. Canvas İş Modellemesinin faydalarından, Nobel Barış Ödülü Sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus'un Mikro Kredi uygulamasına kadar örneklerle bu işin eğrisini doğrusunu bizlere aktardı. Etkinliğimize katılım sağlayan üyelerimiz, misafirlerimiz ve eğitimi veren Fırat Alkan arkadaşımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Köprü organizasyonu hakkında bilgiler veren Eğitmen Fırat Alkan; "Kültürlerarası Öğrenme ve Pratik Ünitesi(KÖPRÜ), 2014 yılında hayata geçmiş ve hedef kitlesi olarak 18-24 yaş aralığındaki gençlerin kültürlerarası etkileşim konusunda kendilerini geliştirmeleri için eğitimler, faaliyetler ve projeler aracılığıyla çalışmalarına başlamıştır. Kültürlerarası etkileşimin hoşgörü, barış, eşitlik, sevgi ve saygı ortamında gerçekleşmesini amaçlayan KÖPRÜ'nün misyonu, farklı kültürlerin birbirlerini yakından tanımalarını ve daha iyi anlamasını sağlayacak etkileşim ortamını yaratmak. Bu etkileşim içerisinde kültürlerarası diyalogun hoşgörü ortamında oluşmasını sağlayarak sevgi, saygı ve eşitlik çerçevesinde geliştirmek. Bireylerin kültür bilincini geliştirerek farklı kültürler hakkındaki farkındalıklarını arttırmak ve bu sayede kendi kültür bilincini de oluşturmak. Kültürlerarası hoşgörünün, hayat standardı olarak barışçıl, eşitlikçi bir anlayışla sevgi ve saygı ortamında gerçekleşmesini sağlamaktır. Bu bağlamda bu gün JCI Elazığ üyelerine ve misafirlerimize Sosyal Girişimcilik konusunu anlatmaya çalıştık, faydalı bir eğitim oldu bu imkanı tanıdıkları için Dernek Başkanı Cihan Ada ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.