Dünya İletişim Forumu Malezya'da Toplandı
"Dünya İletişim Forumu Davos" 28 ile 29 Eylül tarihleri arasında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur toplandı.
İletişim Zirvesi niteliği taşıyan Forumda, dünyanın önde gelen 12 iletişim profesyoneli konferans verdi.
İlk kez Davos'ta düzenlenen ve İletişim Zirvesi niteliği taşıyan "Dünya İletişim Forumu Davos", bu kez 28 – 29 Eylül tarihleri arasında ve Malezya'nın ev sahipliğinde, başkent Kuala Lumpur'da toplandı. Malezya Başbakan Yardımcısı Dr. Ahmad Zahid Hamidi'nin ve Dünya İletişim Forumu Kurucu ve Direktörü Yanina Dubeykovskaya açılış konuşmalarını yaptığı Forum'a dünyanın önde gelen iletişim profesyonelleri katıldı.
Konferans vermek üzere davet edilenler arasında; The Holmes Report'un kurucusu ve PR Gurusu Paul Holmes, Hollywood'da Universal, Pixar, Kodak gibi film şirketleri ile Film ve Müzik sektöründen şöhretlerin İletişim Danışmanlığını yapan Allan Mayer, Huffington Post kurucusu ve Yayın Yönetmeni Sean Gardner, Portekiz'den uluslararası iletişim uzmanı Rui Martins, Singapur'dan Lüks Segment Markalar uzmanı SingapIrene Ho, yine Singapur'dan Sosyal Medya uzmanı Don Anderson, Ukrayna'dan Yaryna Klyuchkovska ve Iryna Zolotarevych, Rusya'dan Galina Panina ve Hindistan'dan değişim yönetimi uzmanı Advait Dikshitve'ın yanısıra Türkiye'den de Prof. Dr. Ali Murat Vural yer aldı.
Asya'da düzenlenen ilk bölgesel iletişim zirvesi olma niteliği taşıyan Forum'da; Sosyal Medya Dünyasında Kriz İletişimi, İtibar Yönetiminde Eğilimler Fırsatlar ve Zorluklar, Profesyonellerin Kariyer ve Başarılarında Anahtar Faktörler, Etkili Liderlik İletişimi, Sosyal Medyanın Etkileri ve İşleyişi ve İş Geliştirme Stratejileri başlıkları altında pekçok konu ele alındı.
İtibar Yönetimi konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere Türkiye'den davet edilen Prof. Dr. Vural, Forumun ortaya konulan somut bilgiler anlamında son derece işlevsel bir iletişim zirvesi niteliğinde olduğunu vurgulayarak, gerek organizasyon, gerek konferanslar ve paneller, gerek Malezya resmi makamlarının forumu en üst düzeyde sahiplenmesi ve devlet kadrolarında çalışanları katılım yönünde teşvik etmesinin, Foruma ayrıcalık ve hayranlık kattığını belirtti. Vural "Foruma, öncelikle itibar ama yanısıra kriz ve iletişim yönetimini konusundaki bilgi ve deneyimlerimi de paylaşmak üzere davet aldım. Davet edilen tek akademisyen olmakla birlikte, doğrudan sektörün içinden elde edilmiş gözlem, bilgi ve deneyimlerimi paylaşmam öncelik taşıyordu. Şirketlerin, kurumların ve kişilerin itibar yönetiminde bugün artık neleri olmazsa olmaz yapmaları gerektiğini, yapılan hataları, değişen toplumsal yapıyı nasıl doğru okumak gerektiğini ve buna bağlı olarak algıların yönetilmesi meselesini anlattım" dedi. Vural, Forumda konferans veren kimi isimleri Türkiye'ye davet ettiğini ve kabullerini aldığını da sözlerine ekledi.