Haberler

Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Erdoğan

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 4.Uluslararası Fetih Kupası okçuluk yarışmalarından genel ve detay görüntü Okçulardan genel görüntü Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın konuşması Madalya ve plaket töreni Toplu fotoğraf çekimi Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Erdoğan: "Okçular Vakfı olarak bu yolculuğa çıktığımızdan beri çok şükür 10 binlerce genci okçulukla tanıştırdık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

4.Uluslararası Fetih Kupası okçuluk yarışmalarından genel ve detay görüntü

Okçulardan genel görüntü

Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın konuşması

Madalya ve plaket töreni

Toplu fotoğraf çekimi Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Erdoğan:

"Okçular Vakfı olarak bu yolculuğa çıktığımızdan beri çok şükür 10 binlerce genci okçulukla tanıştırdık. Okçuluğun daha çok gündeme gelmesine vesile olmaya çalıştık"

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Okçular Vakfı olarak bu yolculuğa çıktığımızdan beri çok şükür 10 binlerce genci okçulukla tanıştırdık. Okçuluğun daha çok gündeme gelmesine vesile olmaya çalıştık." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen 4.Uluslararası Fetih Kupası okçuluk yarışmaları, finallerin ardından sona erdi.

Final atışların ardından konuşan Bilal Erdoğan, bugünün İstanbul'un fethinin 563. yılı olduğunu hatırlatarak, okçuluğun sadece ata sporu değil aynı zamanda milli spor olduğunu anlattı.

Okçuluğun, bir milli sporun, bir ata sporunun görmesi gereken ilgiyi göremediğini, vakıf olarak bu yolculuğa çıktıklarından bu yana 10 binlerce genci okçulukla tanıştırdıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Okçuluğun daha çok gündeme gelmesine vesile olmaya çalıştık. Turnuvalarda, şampiyonalarda madalya için çocuklarımızı yarıştırmaya, Türkiye dışında bayrağımızı daha çok göndere çektirmeye mücadele ettik. Hamdolsun bugün 100'ün üzerinde performans sporcumuz Türkiye içinde ve dışında hem okçuluk sporunu daha ileriye taşımaya hem de bayrağımızı daha fazla dalgalandırmaya gayret gösteriyorlar. Bu tek başına okçulukla ilgi bir çalışma değil. Okçulukla birlikte kaybolmuş bir çok sporumuz var. Okçuluk gibi hak ettiği ilgiyi bulamayan bir çok kültürel değerimiz var."

Okçuluk Vakfının kaybolan bu değerlerin yeniden kazanılması için önemli çalışmalar yürüttüğünü ve bu çalışmaların Türkiye'nin her tarafında yayılması için teşvik edici faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye dışında, kardeş ve akraba topluluklarda da okçuluğa olan ilgiyi artırmayı başardıklarını aktardı.

Federasyon olarak okçuluk dışında diğer geleneksel sporların da tanıtılması, daha çok icra edilmesi ve daha çok seyirciyle buluşması için çalışmalar yaptıklarını belirten Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah eylülde Bişkek'te 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda yine yaklaşık 40 ülkeden geleneksel sporları icra etmek için bir çok sporcuyu buluşturacağız. İnanıyorum ki biz Türkiye'yi yeniden kendi milli, ata sporlarımızla buluşturacağız. Bu sporların daha çok insanla buluşmasına vesile olacağız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu sporlarla vakit geçirmesini sağlayacağız. ve Türkiye'nin kendi kimliğiyle bütünleşmiş olarak, kendi kimliğiyle barışık olarak geleceğe yürümesi yalnızca sporla değil, sanatta, müzikte ve kültürün tüm alanlarında bu özgüveni donanmasıyla mümkün olacak."

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız da ödül töreninde yaptığı konuşmada, vakfın gelecekte olimpiyatlarda kürsüye çıkacak okçuları yetiştireceğini söyledi.

4.Uluslararası Fetih Kupası'nda 44 ülkeden ve Türkiye'den olimpik ve geleneksel okçuların da bulunduğu 455 sporcu, Olimpik Yay ve Makaralı Yay, Büyükler Kadın-Erkek kategorilerinde 3 gün boyunca yarıştı.

27 Mayıs'ta başlayan ön elemelerin ardından bugün finaller sonunda dereceye giren sporcular şöyle sıralandı.

Makaralı Mix takımlarda İran'dan Esmail Ebadi-Fereshteh Ghorbani ikilisi 1., Güney Kore'den Jogho Kim-Yunhee Kim ikilisi 2., Türkiye'den Evren Çağıran-Yasemin Begüm Topkarcı ikilisi ise 3. oldu. Olimpik Mix takımlarda ise Güney Kore'den Wooseok Lee –Chaeyoung Kang 1., Hindistan'dan Tarundeep Rai – Preeti 2., İtalya'dan Marco Galizzo-Natalia Valeeva 3. oldu.

Olimpik erkekler kategonisinde ise 1. Ukrayna'dan Oleksii Hunbin olurken, Hindistan Tarundeep Rai 2.'liği, Güney Kore'den Wooseok Lee 3.'lüğü elde etti. Olimpik kadınlar kategorisinde ise Rusya'dan Tatiana Biltrikova 1., Tayvan'dan Chia-En Lin 2., Almanya'dan Karina Winter 3. oldu.

Makaralı kadınlar kategorisinde İran'dan Fereshteh Ghorbani 1., Güney Kore'den Yunhee Kim 2., Meksika'dan Ana Rristina Juarez Rodriguez'in 3. olurken, makaralı erkekler kategorisinde Türkiye'den Mert Garip 1.'liği, İran'dan Esmaeil Ebadi 2.'liği ve Türkiye'den Evren Çağıran 3.'lüğü kazandı.

Geleneksel erkek kategorisinde, sıralama Macaristanlı Peter Bela Nahoczkı, Polonya'dan Lukasz Walder Nawanly, Macaristan'dan Zsolt Kovacs şeklinde olurken, geleneksel Kadınlar kategorisinde Türkiye'den Gamze Uçar 1., Güzün Bengü Tekçe 2., Polonya'da Olga Nawanlı 3. oldu.

Geleneksel çocuk kategorisinde ise Türkiye'den Onur Sünnetçioğlu 1.'liği, Metin Ük 2.'liği, Erkut Ogan da 3.'lüğü kazandı.

Dereceye giren sporculara ödülleri Erdoğan, Yıldız, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Erdoğan
Kaynak: AA / Güncel
title
Close