Düğme İhracatında Çin'i Geride Bıraktı, Hedef %60'a Ulaşmak
Form Düğme, Paris'te düzenlenen Modamont fuarında ünlü moda tasarımcılarından ve markalardan yoğun ilgi gördü.
Üretiminin %40'nı ihraç eden Form Düğme'nin Kurucu Ortağı Mustafa Oktay, fuar sonrasını kapsayan bir yıllık süreçte bu oranda %10 artış beklediklerini vurgularken, hedeflerinin %60'a ulaşmak olduğunu söyledi.
Paris'te düzenlenen Modamont Fuarı, Türkiyeli tekstil ve aksesuar markalarının ihracat anlamındaki önemli kapılarından biri haline geldi.
Ünlü moda tasarımcılarının, dünyaca ünlü giyim markalarının ve alanında lider ürün tedarikçilerinin boy gösterdiği fuarda, Türkiye'nin en büyük düğme üreticilerinden Form Düğme de yer aldı. Fuarın ihracat paylarını arttırmaları açısından önemine değinen Form Düğme Kurucu Ortağı Mustafa Oktay uluslararası büyüme stratejileri doğrultusunda ihracat rakamlarını %40'dan %60'lara çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
2011 yılında İtalya'nın en büyük düğme üreticilerinden olan Bottonoficio Fossanese'yi bünyelerine kattıktan sonra Avrupa pazarında da tanındıklarını belirten Oktay, büyümede yakaladıkları olumlu ivmeyi, bundan sonrası içinde devam ettirmek istediklerini söyledi.
"Form Düğme olarak büyüme hızımız ve yüksek ihracat rakamlarımızın ana nedenlerinden birisi ürünlerimizdeki %100 doğallık felsefemiz" diyen Mustafa Oktay, geri dönüşümlü hammadde kullanımının Avrupa ülkelerinin ürün satın alma kriterleri arasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Çin'i geride bıraktık
Düğme ihracatında gelmiş oldukları noktaya dair bilgiler de veren Oktay, "Kaliteli ve doğal ürünler sayesinde düğme ihracatında Çin'i yendik. Çin'den gelen ürünlerde rastlanan ve kanserojen olduğu bilinen ftalat maddesinin zararları ortaya çıktıktan sonra doğala olan özlem ve dönüş kendisini yoğun bir şekilde hissettirmeye başladı." değerlendirmelerinde bulundu.
Önümüzdeki 3 yılın en değerlisi 'Pamuk Düğme'
Deniz kabuğu, korozo, boynuz, kemik gibi doğal ve farklı hammaddelerden düğme üretimi yapan Form Düğme'nin yeni doğal düğmesi pamuktan. İtalyan bir tasarımcının %100 pamuk kullanarak ortaya çıkardığı düğmenin Türkiye ve çevre ülkelerdeki pazarlama faaliyetlerine başladıklarını belirten Oktay, 2015 yılında bu ürünün Türkiye'de üretimine başlamayı hedeflediklerini söyledi. Pamuk düğme, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yalnızca saf pamuğun sıkıştırılmasıyla oluşturuluyor ve hiç bir şekilde dağılmıyor. Oktay, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan bu düğmenin kullanımının, önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm dünyada hızlı bir şekilde artacağını düşünüyor.
Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de bir düğme tasarım atölyesi kurmayı hedeflediklerini belirten Mustafa Oktay, bu sayede hem tasarım anlamında hem de düğmenin yapısında yenilikçi genç fikirleri yetiştirip, onlara yol gösterici olmayı istiyor.