Dücane Cündioğlu, "Felsefe Dersleri" Bersay İletişim Enstitüsü'ndeydi
Felsefeci,düşünür ve yazar Dücane Cündioğlu, "Felsefe Dersleri"nin ilki için 23 Kasım Cumartesi günü Bersay İletişim Enstitüsü'ndeydi.
"Aklımız 1+1=2 derken kalbimiz 1+1=1 demek ister"
Felsefeci,düşünür ve yazar Dücane Cündioğlu, "Felsefe Dersleri"nin ilki için 23 Kasım Cumartesi günü Bersay İletişim Enstitüsü'ndeydi. 260 kişinin izlediği Konferansta Cündioğlu, "1+1=1" konulu ilk dersini verdi.. Kaçıranlar bu ilk konferansı web'den de izleyebilecekler.
Felsefeci - yazar kimliğiyle ve kitaplarıyla, Türkiye'deki entelektüel dünyanın gündemdeki düşünürlerinden biri olan Dücane Cündioğlu, ilk dersinde felsefe ve düşünce tarihi boyunca, dünyayı anlama çabasında matematik ile ahlak arasındaki mücadeleyi anlattı. Raphael'in ünlü "Atina Okulu" tablosunun merkezinde bulunan ve elleriyle gökyüzünü gösteren Platon figürüyle, yeryüzünü gösteren Aristo figürü, manevi hayatla maddi hayat arasındaki felsefi tartışmaların başlangıç noktası olarak ele alındı.
Cündioğlu konuşmasında, 1+1=1 kavramını, sinema tarihinden seçtiği 5 örnek filmden bölümler göstererek anlattı. Cündioğlu, "Aklımız 1+1'in 2 ettiğini bilir, kalbimiz ise 1+1'in 1 etmesini ister. Bu soruya aklımızla mı yoksa kalbimizle mi cevap vereceğiz, bulduğumuz sonuç buna bağlı değişecektir" diye konuştu. Cündioğlu, matematikselleştirilmiş ve makineleşmiş dünyanın kendimize yabancılaşmamıza neden olduğunu da sözlerine ekledi.
Daha önce aralarında Atatürk Kitaplığı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Pera Müzesi, Bersay İletişim Enstitüsü ve Anadolu'daki pek çok üniversitede konferanslar veren Dücane Cündioğlu'nun, gelecek aylardaki Felsefe Dersleri'nin programı şöyle:
Aralık: Yorum Yorar (Simgelere Dair),
Ocak: Kozmopolites (Uygarlığın Özüne Dair),
Şubat: Cebrail'in Kanatları: (Muhayyileye Dair)