Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

DÜBTAM, Cezayirli Öğretim Üyelerinin Gözdesi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezayirli Doç Dr. Aicha Benahmed-Bouhafsoun, bilimsel çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlamak üzere DÜBTAM laboratuvarına geldi.

Cezayir Oran'da bulunan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Sciences and Technology University-USTOMB) Doğal Bilimler ve Hayat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü'nde Doç Dr. Aicha Benahmed-Bouhafsoun bilimsel çalışmalarının önemli bir kısmını tamamlamak üzere bir aylık süreyle Dicle Üniversitesi DÜBTAM laboratuvarına geldi.

DÜBTAM' da kütle spektrometresi ve kromatografi biriminde Prof. Dr. Hamdi Temel ve doktora öğrencisi Mustafa Abdullah Yılmaz ile bilimsel çalışmalarına halen devam eden Dr. Aicha Chamaerops, humilis bitkisinin yaprak ve meyvelerindeki biyoaktif moleküllerin kalitatif ve kantitatif analizini LC-MS/MS cihazı ile gerçekleştirdi.

Analiz sonucu malik asit, kinik asit ve birçok flavonoit yüksek oranda tespit edildi. Ayrıca Dr. Aicha'nın çalıştığı bitkinin protein ve mineral içeriği sırasıyla Elementel Analiz ve ICP-MS cihazı ile tespit edilecek.

Ayrıca, USTOMB Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencilerinden Zenaidi Ilhem, DÜBTAM Müdür yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Selim Ocak ile tezi ile ilgili bazı çalışmaları gerçekleştirdi.

DÜBTAM'da Zenaidi İlhem ve Doç. Dr. Yusuf Selim Ocak, günümüz teknolojilerinde bolca kullanılan Al katkılı ZnO ince filmler üzerine çalışmalar yapıldı. Magnetron saçtırma yöntemi ile farklı koşullarda Al katkılı ZnO ince filmleri büyütülmüş, yapısal ve optik özellikleri belirlendi ve aygıt üretiminde kullanıldı ve yapılan çalışmalarda oluşturulan yapıların fotodedektör olarak kullanılabileceği gösterildi.

Doç Dr. Aicha Benahmed-Bouhafsoun ve Zenaidi Ilhem, DÜBTAM'da kaldığı süre boyunca Prof. Dr. Hamdi Temel ve ekibinin misafirperverliklerinden ve laboratuar koşullarından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel
title