Haberler
Muhalifler, terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Deyrizor'u tamamen ele geçirdi

Esad'ın giderayak kurduğu kirli plan da çöktü

Erdoğan ile telefonda Suriye'yi görüşen Leyen, Türkiye'yi ziyaret edecek

Telefon görüşmesi kesmedi, gelecek hafta Türkiye'ye geliyor

Rusya'dan 'Esad güvende' açıklaması

Rusya'ya kaçan Esad'dan yeni haber

HGS'nin mobil uygulaması hacklendi! Kullanıcılara küfürlü mesajlar gidiyor

HGS'nin mobil uygulaması hacklendi! Kullanıcılara küfürlü mesajlar gidiyor

Dr. Fatih Altındiş'in Biyo Sinyal Analizi ile Duygu Durumu Ölçen Mobil Uygulama Geliştirildi

Dr. Fatih Altındiş'in Biyo Sinyal Analizi ile Duygu Durumu Ölçen Mobil Uygulama Geliştirildi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi'nden Dr. Fatih Altındiş tarafından kurulan MTM Biyoteknoloji şirketi, TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı'ndan 2,4 milyon TL destek alarak, kulak içinde EEG sinyallerini analiz eden bir mobil uygulama geliştirmeye başladı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Fatih Altındiş tarafından kurulan ve biyo sinyaller üzerine çalışma yapan MTM Biyoteknoloji şirketi, TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 2,4 milyon TL destek aldı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket, aldığı destekle geliştirdiği projeyle kullanıcının kulak içinden aldığı EEG (beyin) sinyallerini analiz ederek, kişisel duygu durumu ve odaklanma seviyelerini ölçen ve raporlayan bir mobil uygulamayı hayata geçiriyor.

Proje kapsamında geliştirilen yenilikçi kulaklık kılıfı ve mobil uygulama, EEG sinyallerini analiz ederek kullanıcılara günlük hayatta konsantrasyon ve ruh hali yönetimi konusunda kişisel geri bildirimler sunacak.

Elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans yapan uzmanlardan oluşan MTM'de AGÜ'den Dr. Oğuzhan Ayyıldız, Kayseri Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Osman Gökhan Uyan projeye katkı sağlıyor.

Proje ekibinde ayrıca AGÜ Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans yapan Şaban Horoz yazılım mühendisi, Atıf Koçak donanım tasarım mühendisi, Ömer Bozkurt ise gömülü sistem mühendisi olarak görev yapıyor. AGÜ Psikoloji bölümü öğrencileri Elif Didar Dingil ve Pınar Eroğlu da ürün geliştirme ekibinde yer alarak projenin kullanıcı dostu yönünü güçlendiriyor.

title