Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Dört Kez Yendiği Kanseri "Grip" Gibi Görüyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da kanser tedavisine her seferinde olumlu yanıt veren Ahmet Yılmaz, sürekli tekrarladığı için artık "grip" gibi görmeye başladı.

Konya'da dört kez yenmeyi başardığı kanseri, sürekli tekrarladığı için artık "grip" gibi görmeyen başlayan Ahmet Yılmaz, hastalığının tedavisine her seferinde olumlu yanıt verdi. En son kök hücre nakli yapılan Yılmaz'ın, kullandığı ilaçlar nedeniyle çürüyen kemiklerine de yüzey yenileyici protez takıldı.

Ahmet Yılmaz'ın (47), 30 yıl önce yürürken zorlanma, halsizlik, geceleri aşırı terleme ve ağzından kan gelmesi şikayetiyle gittiği hastanede, vücudundaki yağ bezesinin kötü huylu olduğu tespit edildi. Kansere karşı kemoterapi alan Yılmaz, tedaviye her seferinde olumlu yanıt vererek kanseri yendi.

Hakkında hep "Bugün ölmezse yarın ölür" denilen Yılmaz, hayattan hiç kopmadı. 30 yıl boyunca dört kez yendiği kanser yenilenince Yılmaz'a, Ankara'da kök hücre nakli yapıldı. Kullandığı ilaçlar nedeniyle kemiklerinde çürüme olan, kalçası ve sağ omuzuna Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüzey yenileyici protez takılan Yılmaz, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kanser onun için tekrarlayan bir "grip" gibi

Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı ortaya çıktıktan sonra ilk başlarda sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. 23 yıl önce hayatını birleştirdiği 40 yaşındaki eşi Emine'nin desteğiyle ayakta durmaya çalıştığını belirten Yılmaz, eşinin desteğiyle kansere karşı rahat davranmaya başladığını dile getirdi.

Her seferinde yenmesine rağmen kanserin 8-9 yılda bir yenilendiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ağır bir süreç geçirdim. Ümidimi kaybetmedim. İnsanlar bana, hayata bakışımı fark edince gıptayla baktı. 30 yıldır savaştığım kanserle iç içe yaşadım. Kanseri grip gibi algılamaya başladım. Her seferinde 'tedavi görüp bunu da atlatırım' diye düşündüm. Çünkü grip rahatsızlığı çok fazla önemsenmez ve hemen tekrarlayabilir. Artık benim için de kanser öyle olmuştu. En son hastalık yenilenince bir de kök hücre naklini denemeye karar verdim. Dört yıl önce gerçekleşen nakil sonrası kendimi daha iyi hissetmeye başlarken, bu sefer de kemiklerimin çürüdüğü ortaya çıktı. Çok şükür kemik çürümesini de operasyonla atlattım. Bir çocuğumun olmasını çok isterdim. Bunun için başvurduğumda, aldığım kemoterapi ve ilaçlar nedeniyle çocuk sahibi olamayacağım söylendi."

Yılmaz, kanser hastalarının morallerini hep yüksek tutmaları ve hayata olumlu yönleriyle bakmasını bilmeleri önerisinde bulundu.

Eşini gözünden bile sakınıyor

Emine Yılmaz ise evlendiğinde eşinin kanser olduğunu bilmediğini vurguladı. Evlendiklerinde Ahmet'in gayet sağlıklı göründüğünü aktaran Yılmaz, "Her zaman eşimin yanında oldum. Hep ona moral verip, yalnız bırakmadım" dedi.

Bazen ümitsizliğe kapıldıkları zamanların da olduğuna işaret eden Yılmaz, "Çok rahatsızlanan eşimin birkaç sefer ölümünü beklediğimiz zamanlar oldu. Evlendiğimden bu yana hep üzerine titrediğim kocama, nakil yapıldıktan sonra adeta bir bebek gibi baktım. Eşimi gözümden bile sakındım. Onu ilk günkü gibi seviyorum. Allah bizi ayırmasın" diye konuştu.

Kalçası ve sağ omuzundan ameliyat oldu

Ameliyatı gerçekleştiren, hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Bilge ise hastanın kalçasında kemik çürümesi nedeniyle yürüme güçlüğü çektiği gibi, şiddetli ağrıları olduğunu söyledi.

Yurt dışında özel eğitimini aldığı bir yöntemi hastaya uygulamaya karar verdiklerine dikkati çeken Bilge, "Bu yöntemin en önemli avantajlarından biri; uygulanacak eklemin total eklem protezlerinde yapıldığı gibi tümden değiştirilmemesidir. Operasyon, eklemin yumuşak doku dengesine zarar vermeden yapılıyor. Hastaların kendi eklemleri korunmakla birlikte, en az cerrahi zararla en yüksek klinik yarar elde edilebiliyor. Bu yöntemin kalça ekleminde uygulanması Türkiye'de nadiren yapılıyor. Hastamıza başarıyla uyguladık. Her iki kalçası ile sağ omuzunda yüzey yenileyici protez kullanıldı. Şimdi gayet sağlıklı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel
title