Haberler

Doping, Spora ve Sporseverlere Zarar Veriyor"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, "Dopingle mücadele konusunda ciddi bilinç artışı var. Bugün sporculardan alınan idrar örnekleri en az 10 yıl saklanıyor.

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, "Dopingle mücadele konusunda ciddi bilinç artışı var. Bugün sporculardan alınan idrar örnekleri en az 10 yıl saklanıyor. Dolayısıyla sporcunun kullandığı doping, bugünkü testler sonucunda tespit edilemese bile gelişen teknoloji sayesinde er ya da geç ortaya çıkacak." dedi.

Güner, Düzce Üniversitesi (DÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Dopingle Mücadele" konferansında yaptığı konuşmada, doping kullanımı sonucunda ortaya çıkan olumsuzlukların geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Doping ile kazanılan başarıların hiçbir anlam ifade etmediğini dile getiren Güner, "Doping, hırsızlık, gasp, rüşvet, irtikap, zimmet ve şike gibi istenmeyen durumların tamamıdır. Doping kullanımı, insan vücuduna önlenemeyecek ölçüde zararlar veriyor. İnsan bedeni bir makine değildir, dolayısıyla doping kullanan herkesin farklı rahatsızlıklarla mutlaka karşı karşıya kalacaktır." diye konuştu.

"Doping, spora ve sporseverlere zarar veriyor." diyen Güner, şunları kaydetti:

"Dopingle mücadele konusunda ciddi bilinç artışı var. Bugün sporculardan alınan idrar örnekleri en az 10 yıl saklanıyor. Dolayısıyla sporcunun kullandığı doping, bugünkü testler sonucunda tespit edilemese bile gelişen teknoloji sayesinde er ya da geç ortaya çıkacak."

Güner, dopingle mücadelenin titizlikle devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu sıralarda ders dinleyen öğrencilerimiz yarın spor yöneticileri olacak. Şimdiden bu durumun öneminin göz önünde tutulması ve aynı önemle devam ettirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Güner'e hediye takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close