Haberler

Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen ‘4. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın defilesi ve ödül töreni yapıldı.

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen '4. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nın defilesi ve ödül töreni yapıldı.

Adana Sheraton Otel'de gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Adana Sanayi Odası ve Akdeniz Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasını sadece bu geceye veya sonuca endeksli bir etkinlik sıradan bir yarışma olarak görmediklerini ifade etti. Kıvanç, "Gerçekleştirmek istediğimiz yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanların gönül zenginliğini, kültürünü, yaşam tarzını harmanlayarak kendini ifade etmesi bunlara anlamlı bir değer kazandırmasıdır. Yarışmamızın tıpkı bir kumaşın ortaya çıkışı gibi, emek isteyen ve her aşamasında adaylarımıza değer katan bir yapısı var. Bu açıdan bakınca biz ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasının başlı başına bir okul olduğunu düşünüyoruz. Bugün ülkemizde en fazla katma değer yaratan tekstil ve konfeksiyon sektörü gücünü sahip olduğu bu sağlam temellerden almaktadır" diye konuştu.

Türk tekstil sektörünün küresel markalar oluşturarak dünya trendlerini belirlemesi gerektiğini kaydeden Kıvanç, "Artık dönem her alanda farklı, yaratıcı ve yenilikçi olma dönemidir. Sektörümüzün gücü bu adımları atmaya yeterlidir" dedi.

"HEDEFİMİZ KATMA DEĞER ÜRETİM YAPABİLMEK"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise özellikle son yıllarda gerek tasarım, gerek Ar-Ge konusunda ihracatçı birliklerin çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdiğini kaydederek, "Çünkü bundan sonraki hedefimiz çok üretmek değil, tam tersi katma değerli üretim yapabilmek. Katma değerli üretim yapabilmenin yolu da tasarımdan, Ar-Ge, inovasyondan ve markadan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Tekstil sektörünün Adana için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Büyükekşi, "Özellikle 2023 yılı hedefleri içerisinde tekstilin 20 milyar dolarlık bir hedefi var. Bu hedefin içinde Adana'da tekstil sektörü açısından son derece önemli" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yarışmanın devam etmesi temennisinde bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de yarışmanın önemine değinerek, "İstihdam açısından çok değerli olan tekstil sektörünün her bölgede gelişmesi ve devam etmesi gerektiğini vurgulamaya çalışıyoruz. Bu yarışmalarla çok daha değerli hale geliyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, tasarımcıların çalışmaları mankenler tarafından sergilendi. Törenin sonunda ise dereceye giren metamorfoz ve tarantula isimli çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close