Haberler

Doğal Taşlarla Şifa Arayanlar Bu Dükkana Geliyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 39 yaşındaki Adnan Günsan, 7 yıldır doğal taşlardan tesbih, kolye, küpe gibi çeşitli aksesuarlar yapıp satıyor.

Samsun'da 39 yaşındaki Adnan Günsan, 7 yıldır doğal taşlardan tesbih, kolye, küpe gibi çeşitli aksesuarlar yapıp satıyor. Altenatif tıpta doğal taşların kullanılmasıyla bu taşlara ilginin arttığını söyleyen Günsan, "Daha çok strese, şans getiren ve enerji verdiğine inanılan taşlara ilgi gösteriliyor. Özellikle ametist, yeşim ve akik taşları çok tercih ediliyor" diye konuştu.

Son yıllarda doğal taşlar hem aksesuar olarak kullanılırken bazı vatandaşlar da şifa amacıyla bu taşları kullanmayı tercih ediyor. Özellikle kadınlar, hem görsellik hem de şifa verdiğine inandıkları doğal taşlara ilgi gösteriyor. 10 liradan 3 bin liraya kadar değişen fiyat aralığı ile doğal taşın kullanıldığı kolyeler, küpeler, bileklikler, yüzükler ve tesbihler her yaş grubundan kişinin ilgisini çekiyor.

Samsun'un İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'ndaki işyerinde doğal taşlardan yapılan takı ve tesbih satan Adnan Günsan, yaklaşık 7 yıldır bu işi yaptığını dile getirerek, "Dünyada bilinen 2 binin üzerinde taş çeşidi var. Bir çoğu kullanılıyor. Fakat genel olarak insanların iyi bildiği ve mağazamızda bulunan 100'ün üzerinde taş çeşidi mevcut. Toplumun tüm kesimlerinden insanlar bu taşlara ilgi gösteriyor. Koleksiyon amaçlı, şifa niyetine ve aksesuar olarak kullanan vatandaşlarımız var" dedi.

Daha çok, stres, cilt hastalığı, nazar ile şans getirdiğine ve enerji verdiğine inanılan taşların tercih edildiğini ifade eden Adnan Günsan, "Uzmanların görsel medyada doğal taşlar hakkında verdiği bilgiler, vatandaşlarımıza yol gösterdi ve böyle olunca da taşlara ilgi fazlalaştı. Daha çok ametist, yeşim ve akik taşları büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

Doğal taşların baş ağrısı, migren, tansiyon, damar hastalıkları, kalp atışı, stres, egzama ve uyku bozuklukları gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini ileri süren Adnan Günsan, "Artık insanlarımız gün içerisinde stresle mücadele edemez hale geldi. Bu nedenle en büyük ilgiyi de strese bağlı yorgunluğa iyi gelen taşlar görüyor" dedi.

'POZİTİF DÜŞÜNCE ETKİLİ OLUYOR'

Taşları kullanırken insanların ne düşündüğünün önemli olduğunu belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Peker ise "İnsanlar bu taşların kendilerine şifa verdiklerini düşündüklerinde pozitif etkiye kapılıyor. Böyle olunca da taşların faydalarını görebiliyor. Pozitif düşüncenin insan sağlığına önemli katkısı var. İnsanların kullandıkları taşlarla ilgili yapılan araştırmalar da mevcut. Bu taşları kutsallaştırarak değil de, faydalı olacağını düşünerek kullanmanın dinen bir sakıncası yoktur" dedi.

Doğal taşların kimyasal yapısı hakkında bilgisi olmadığını belirten Psikolog Şükriye Varol da, "İnsanlar hassas olup inanmak istedikleri konularda ve de inanmaya hazır oldukları zaman şifa bulduklarını düşünüyor olabiliyorlar. İnsanların psikolojik olarak doğal taşlar sayesinde rahatlaması ve şifa bulması mümkündür. Yeter ki kişi o durumun kendisi için iyileştirici bir etkisi olabileceğini düşünsün. O durumun kendisine ferahlık verecek hissine kapılsın" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close