Haberler

Diyarbakır Hırsızlara Karşı Hayvanlara Elektronik Çipli Küpe

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan, "Koyun ve Keçilerin Elektronik olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı" projesi kapsamında Diyarbakır'da 520 bin küçük baş hayvana elektronik çipli küpe takıldı.

Diyarbakır'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan, "Koyun ve Keçilerin Elektronik olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı" projesi kapsamında Diyarbakır'da 520 bin küçük baş hayvana elektronik çipli küpe takıldı. Hayvanlara takılan elektronik çipler ile, hayvanlyarı hırsızlara karşı da korunurken, hayvanların kimlik ve sağlık bilgilerine anında ulaşılabiliyor.

Bakanlık tarafından başlatılan, "Koyun ve Keçilerin elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi" Diyarbakır'da da sürülerdeki hayvanlara elektronik çipli küpeler takıldı. Talaytepe Mahallesinde küçükbaş işletmeciliği yapan Mehmet Kavut'un başvurusu üzerine Mahalleye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın başkınlığındaki ekip daha önce sağlık kontrolleri yapılan ve bilgileri elektronik çiplere yüklenen 110 oğlağa küpeleri takıldı. 2016 yılında kentte başlayan uygulama sayesinde elektronik küpe takılan hayvanların hastalıklarının kontrolü, elektronik ortamda sağlıklı bir kayıt sistemi oluşturulması sağlanacak. Kimliklendirme yapılan hayvanların nerede olduğu, sağlık durumları takılan çipli küpeler sbayesinde tespit edilmesi sağlanırken, küpelerin hayvan hırsızlarına karşıda önlem görevi gördüğü belirtildi.

Diyarbakır Gıda Tarım Hayvancılık il müdürü Mustafa Ertan Atalar, elektronik küpeleme projesinin Diyarbakır'da 2016 yılında uygulanmaya başlandığını, belirterek, "Bu küpeler takıldıktan sonra hayvanların tespiti, tanımlanması çok daha kolay ve sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir. Takılan küpeler sayesinde bir işletmedeki hayvan varlığı, hatasız bir şekilde küpe numaralarıyla kime ait olduğu, yapılan aşı kayıtları, hayvanların nereden, nereye sevk edildiği, işletmeye giriş tarihleri gibi bir çok bilgiyi içermekte olup, bu bilgiler sayesinde hayvanların hareket ve kontrolü, sağlık kontrolü çok daha sağlıklı bilgiler elde edilmektedir. Hatasız bir sistem uygulamaya sunulmuştur.Bu kapsamda ilimizde 825 bin elektronik küpe tedarik edilmiş olup, bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda 520 bin adet elektronik küpe hayvanlara takıldı. Küpeleme işlemleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bugün de ilimizde bir işletmede küçük baş hayvanlardan keçilere uygulama yaptık. Uygulama sayesinde hayvanın uzaktan kontrolü sağlanacaktır"dedi.

Diyarbakır Hırsızlara Karşı Hayvanlara Elektronik Çipli Küpe
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Saadet Partisi'nde yeni genel başkan Mahmut Arıkan

Saadet'te Karamollaoğlu dönemi sona erdi! İşte yeni genel başkan

10 ilimizde eğitime kar engeli

10 ilimizde eğitime kar engeli

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto: TürkAkım sayesinde başka rotaya ihtiyacımız yok

"Türkiye'den başka rotaya ihtiyacımız yok"

Yolda yürüyen genç kıza çelme takan adam, esnaftan meydan dayağı yedi

Yolda yürüyen genç kıza yaptığının bedelini ağır ödedi

title