Diyarbakır'da Kanser Hastaları İçin Giysi Bankası Kuruldu
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nce, onkoloji bölümünde yatan ve tedavi gören hastalar başta olmak üzere hastanenin değişik birimlerine gelen maddi durumu iyi olmyan hastalar için “Giysi bankası” kuruldu.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri'nce, onkoloji bölümünde yatan ve tedavi gören hastalar başta olmak üzere hastanenin değişik birimlerine gelen maddi durumu iyi olmyan hastalar için "Giysi bankası" kuruldu.
DÜ Hastaneleri bir ilke daha imza attı. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek hastanede yatan veya tedavi görmeye gelen hastaların morallerini yükseltmek için çalışmalarını sürdüren hastane yönetimi maddi durumu düşük aileler için "Giysi bankası" kurdu. DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanede yatan hastaların önemli bir kısmının ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, "Hastanede yattıklarında yedek elbiseyi bırakın bazen pijama ve terlik gibi şeyleri bile temin edemiyorlar. Dolayısıyla sıkıntı çekiyorlar. Bazen öyle hastalar geliyor ki yanlarında para ve pijama ile iç çamaşırı alma durumu olmayabiliyor. Bazen acile gelen hastaların kıyafetlerini kendimiz kesiyoruz. Yakınları gelmeyen hastalar oluyor. Bu tip sıkıntılı duruma düşmemeleri için personelimiz ve bizler giysi bankası kurduk. Personellerimiz ihtiyaç fazlası temiz ve az kullanılmış giysilerini bizlere getiriyorlar. Biz bunları yıkayıp ütülüyoruz. Bunun dışında kendileri dışarıdan yeni elbiselerde alıp bağışlayabiliyorlar. Biz de ihtiyacı olan çocuk veya yaşlılar olmak üzere bütün yaş gruplarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
"YEDEK KIYAFETİ OLMAYAN HASTALAR UTANDIĞI İÇİN YERİNDEN KALKMIYOR"
Bir takım hastalıkların istem dışı üst kirlenmesine sebep olduğunu ve bundan dolayı poliklinik şartlarında muayene olurken üstünün kirlenmesiyle yedek kıyafetin yanında olmaması nedeniyle hastanın utandığı için yerinden kalkmadığını ifade eden Prof. Dr. Alan, "Hasta mesainin bitmesini bekliyor kimsenin görmemesi için. Böyle birkaç kişi tespit ettik. Bunların ihtiyaçlarını karşıladık çalışanlarımızla birlikte. Daha sonra bu giysi bankasını kurduk. Hastalarımız çok memnun özellikle çocuk yaştakiler gelip burada kıyafet seçiyor. Tabi imkanlarımız kısıtlı her yaş grubuna ve ebadına göre kıyafetlerimiz olsun. Duyulduktan sonra biraz daha fazla oldu. Hemen hemen artık bütün ihtiyaçları giderebiliyoruz" diye konuştu.
"TAMİRATLARINI DA TERZİLERİMİZ YAPIYOR"
Çocukların hem muayene olduğunu hem de yeni kıyafetlerle evlerine mutlu gittiklerini belirten Alan, şunları kaydetti:
"Hastanemizin medikal giyim bölümü var. Terzilerimiz var. Burada uzun, kısa veya büyük olan kıyafetlerin düzeltmelerini biz yapıyoruz. Özellikle pijamalarda bazen boy tutmuyor. O tip ihtiyaçları gideriyoruz. Hastalarımıza ait bazı tamiratlar gerekiyor. Talep geldiği taktirde terzilerimiz tamir ediyor."
Hasta çocuklardan Vedat Güzel ise Onkoloji Hastanesi'ne 10 yıldır gelip, gittiğini belirterek, hastane yetkililerine teşekkür etti. - DİYARBAKIR