Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Milyonların gözü bu toplantıda: Bakan asgari ücret için tarih verdi

Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi: İşte masadaki rakamlar

Diyarbakır'da "Çözüm" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Azadi Hareketi ile Kürt siyasiler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenen konferans devam ediyor.

Diyarbakır'da Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Azadi Hareketi ile Kürt siyasiler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenen konferans devam ediyor.

Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen konferansın ikinci oturumunda konuşan Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cuma Çiçek, ana akım Kürt hareketinin şu an siyaseten silahsız bir çözümü savunmasına rağmen, mevcut çatışmaların bu siyaset zeminini ortadan kaldırdığını söyledi.

Çiçek, ana akım Kürt hareketinin Türkiyelileşme siyasetinin sosyolojik zemini ortadan kaldıran bir yol izlediğini belirterek, " Türkiye'de bir B seçeneği var. İnsanlar bir B seçeneğinin olduğuna inanıyorlar. Bunun haklı gerekçeleri de var. Son 5 yıldır devam eden Çözüm Süreci insanların aklında silahsız bir B seçeneğinin olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı normatif anlamda sokağa çıkma kaynağı konusu değildir" diye konuştu.

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı (DİTAM) Mehmet Kaya da toplum olarak önemli bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

Savaşların her alanda ölüm ve yıkımı getirmenin yanı sıra sosyal kültürel ve ekonomik kayıplara neden olduğuna dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

"Savaşlar her ne amaçla olursa olsun sonuçları itibarıyla yıkım ve felaketleri de beraberinde getirirler. Savaşlarda maddi ve manevi kayıpların yanı sıra özellikle bireysel hak ve özgürlüklerin yara aldığı görülmektedir. Bu da telafisi mümkün olmayan kalıcı ruhsal ve bedensel tahribatı beraberinde getirir."

Eğitimci-sosyolog Sevgi Çolak Moray ise savaşta çatışanların yanı sıra en çok sivillerin zarar gördüğünü, en fazla da kadın ve çocukların mağdur olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel
title