Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Diyanet'in Bu Yılki Hedefi 225 Bin Kurban

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 2016 yılında vekaletle kurban hedefinin 225 bin olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 2016 yılında vekaletle kurban hedefinin 225 bin olduğunu açıkladı.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi'nde konuşan Yiğit, "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganı ile bu yıl kesilecek kurban bedelinin yurt içinde 690, yurt dışında ise 500 Türk Lirası olarak belirlendiğini söyledi.

Yiğit ayrıca yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağını kaydetti.

Kurbanın insanlık tarihi ile yaşıt bir ibadet olduğunu ifade eden Yiğit, "Kurban Hz. Adem'den ihlas ve samimiyet olarak bizlere yansımıştır. Kurban Hz. İbrahim'den bir sadakat unsuru olarak bizlere yansımıştır. Kurban Hz. İsmail'den bir teslimiyet olarak bizlere yansımıştır. Dolayısıyla kurban böylesi bir tarihe sahip bir ibadet biçimidir. Dolayısıyla bizler bu güzel ibadeti, bu güzel infakı bugün diri tutma gayreti içerisindeyiz." dedi.

Yiğit, bu ibadet sayesinde Anadolu'nun değerlerini dünyaya taşıma misyonunu da üstlendiklerini belirterek "Bu sadece Afrika, Türki Cumhuriyetleri, Balkanlar veya dünyanın farklı ülkelerine bir miktar etin taşınma misyonu değildir. Bu aynı zamanda Anadolu'nun Yunusça olan insan tasavvufudur, din anlayışıdır. Muhabbet merkezli o anlayışı o coğrafyalara taşımaktır. Biz Afrika'ya giderken aynı zamanda bu değerlerin aktarımına çalışıyoruz. Oradaki insanlar bize birileri gibi 'Neden geldiniz?' demiyor, 'Neredeydiniz niçin geç kaldınız?' diyor" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Yiğit konuşmasında ayrıca "Bugün ülkemiz umudun ülkesidir, birçok ülkenin umududur, birçok masumun mazlumun umududur. Birçok ülke, birçok coğrafya bize istikbalini, umudunu bağlamıştır. Dolayısıyla biz kendimizi sadece Anadolu'daki insanların umudu olarak telakki edemeyiz, etmiyoruz. Bu umudun canlı tutulabilmesi ve örselenmemesi için bizlerin gayret göstermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

1993 yılından beri yapılan kurban organizasyonunun bugüne kadar hemen her yıl arttığına dikkat çeken Yiğit, "12 binlerle, 20-30 binlerle övündüğümüz rakamlardan şu an biz 190 binlere geldik. Bize bu da yetmiyor. Allah kısmet ederse bu yıl 225 bin kurbanı dünyanın çok farklı coğrafyalarına, farklı evlerine, bir muhabbet aşı olarak, bir hoşgörü hediyesi olarak aktarmaya çalışacağız. Bu noktada bugüne kadar katkı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun ise yaptığı sunumda 2015 verilerine göre kurban bağışı konusunda Avrupa ülkeleri içinde 40 bin 477 kurban ile Almanya'nın her yıl olduğu gibi başı çektiğini, 9 bin 5 kurbanla Fransa'nın ikinci, 8 bin 274 ile Hollanda'nın üçüncü sırada yer aldığın, diğer ülkelerin ise sırasıyla Belçika, Avusturya, İsviçre ve Danimarka şeklinde sıralandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel
title