Digital Age Summit 2018, Four Seasons Bosphorus İstanbul'da
Digital Age tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Digital Age Summit 2018'de; dijitalleşme, teknolojik gelişim ve yeni iş modellerinin etkileri "güven" teması çerçevesinde ele alınıyor.
Four Seasons Bosphorus İstanbul'da, 8 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek etkinliğin konuşmacıları arasında Nassim Nicholas Taleb, Tamara McCleary, Tatyana Mamut, Vlad Trifa, Varol Akman, Peter Pomerantsev, Jon von Tetzchner ve Asi Burak gibi isimler yer alıyor.
Digital Age dergisinin bu yıl 12'inci kez düzenleyeceği Digital Age Summit, yine Türkiye ve dünyadan dijital dünyaya yön veren konuşmacıları konuk edecek. Blok zinciri ve yapay zekâ gibi yeni teknolojilerin kullanım alanlarından, yeni iş ve işbirliği modellerine birçok konunun ele alınacağı Digital Age Summit'in bu yılki teması "güven". Ana konferansın yanı sıra bir dizi yan etkinlik ve buluşma da düzenlenecek etkinlikte, Nassim Nicholas Taleb, Jon Stephenson von Tetzchner, Tatyana Mamut, Tamara McCleary, Jens Binder ve Vlad Trifa gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. Kurum içi inovasyon ve veri odaklı pazarlamayı konu alan iki farklı seminerde, katılımcılar en önemli trendleri global ve yerel vaka incelemeleri eşliğinde dinleme fırsatı elde edecek. Katılımcılar ayrıca marka güvenliğinden müşteri yolculuğu haritalamasına, veri stratejisinden hızlı prototiplemeye kadar birçok güncel başlığı konu alan workshop'ları takip edebilecekler.
İşte Digital Age Summit 2018'nin ses getirecek konuşmacıları ve konu başlıkları:
Nassim Nicholas Taleb
Bir fikre sahip çıkabilmek için tüm riskleri almak önemli. Belirsizlikleri görebilmek için uzun vadede yapabileceğimiz neler olur? Güveni sağlayabilmek için bazı şeylerin öngörülebilir, tutarlı olması lazım Yapay zeka gibi teknolojiler bunun neresinde?
Tamara McCleary
Teknoloji ilişkilerimizi, kültürümüzü ve geleceğimizi durmaksızın değiştiriyor. Sadece tecrübemizin kalitesini değil, organizasyonumuz ve dünyamızda yenilik yapma fırsatını da belirleyecek olan, teknolojinin hızlanan gücünden nasıl yararlanacağız?
Asi Burak
Kişisel bilgisayarlarda, oyun konsollarında, cep telefonlarında ve tabletlerde oynanan dijital oyunlar, her açıdan 21. yüzyılın en güçlü aracı olarak kabul edilebilir. Dijital oyunların ulaşımı ve etkisi ortada, şu anda Amerikalı hane halklarının % 67'sinin katıldığı 99 milyar dolarlık küresel bir sektör. En son trendler ve temel zorluklara genel bir bakış sunan, toplumun yararı için oyunlar kullanması için ateşli bir durum oluşturan Asi, Orta Doğu çatışması etrafında ödüllü bir oyun olan PeaceMaker'ın arkasındaki ekibe liderlik eden sahaya eşsiz bir giriş yapması da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından önde gelen ve öncü çalışmalarını paylaşıyor.
Vlad Trifa
Son birkaç yıldır gıda endüstrisindeki pek çok skandal; "esnaf", "organik", "adil ticaret" veya "doğal "gibi gıda endüstrisinin fazlaca kullandığı pek çok etiketle birlikte, tüketiciler küçük ve büyük ayırt etmeksiniz gıda üreticilerine güvenini kaybetti. Vlad Traif, tüketici güvenini yeniden yaratmak için en son teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini, özellikle Ambrosus Blockchain'ı ve Internet of Things teknolojisinin yapılan her bir ürün için dijital ve güvenilir bir doğum sertifikası sağlamak için nasıl birleştirdiğini anlatacak. Bu araçlar, bir markanın kalabalığın arasından sıyrılıp, müşterilere hiper-kişiselleştirilmiş etkileşim kurabilmesini sağlayabiliyor.
Tatyana Mamut
Tüm yenilikçi şirketler aynı kültüre sahip değil. Kimi oldukça vizyoner bir eğilime sahipken, kimisi de oldukça deneysel ve işbirlikçi eğilimler gösteriyor. Kendi organizasyonunuz için doğru tarzdaki yenilikleri nasıl keşfedebilirsiniz?
Tomasz Rudolf
Şirketler start-uplarla çalışarak nasıl dönüşür? Şirketler yıllardır organizasyonel siloların üstesinden gelmek ve şirketi ortak inovasyon çabalarında birleştirmek için uğraştılar. Dijital dönüşüm, tüm bu iç duvarların hızlı bir şekilde düşmesine sebep oluyor. Ama meydan okuma bundan çok daha büyük.
Jens Binder
Jens Binder, dijital alanda güvenmeyi çok yönlü bir yapı olarak ele alacak. Binder, sosyal medya katılımı ve mobil teknoloji kullanımıyla ilgili araştırma örnekleri aracılığıyla, güven anlayışımızın kişilerarası ortamlardan kaynaklandığını, öngörülebilirlik ve güvenilirlik kavramlarıyla ilgilendiğini ileri sürüyor. Sosyal etkileşimin bu yönleri, kullanıcılar tarafından insan-cihaz ve insan-hizmet etkileşimlerine yansıtılıyor. Konuşma, dijital paranoya kavramını dijital çağa güvenmek için temel bir tehdit olarak özetlemekte ve paranoyaya karşı bir çare olarak koşulsuz şeffaflığı gerektiriyor.
Egemen Taş
İnternet sürekli ve hızlı bir evrim içerisinde gelişmesini sürdürüyor. Önümüzdeki on yılın, yaşam tarzımız üzerinde ciddi etkiler bırakacak değişimlerin gözlemlendiği bir süreç olması bekleniyor. Girişimcilerin blockchain gibi dağıtılmış teknolojilere dayalı inovasyona gösterdikleri heves ile gelişen ve ekonomik getirisi sebebiyle yazılımcı ve kullanıcıların kalbini kazanmış, hızlı bir desentralizasyon süreci, önümüzdeki on yılda "güven" kavramının yeni tarifinin ne olduğunu belirleyecek. Bu yeni dönemde, "yeni güven" nasıl tanımlanabilir? Küçük şirketlerden, büyük devletlere, organizasyonlar, bu süreci, 1980'lerden kalma "eski güven" olmadan nasıl geçirebilir?
Eren Kantarlı
Google dünyanın en büyük reklam mecralarından biri olduğu gibi aynı zamanda büyük bir reklamveren. Bu konuşmada Google'ın Chromecast, Fotoğraflar uygulaması gibi kendi ürünlerinin display reklamlarını hangi prensipler ile yaptığını, programatik satın alma yöntemlerini nasıl kullandığını dinlenebilecek. Programatik reklamcılığın display reklam satışının %75'ine ulaştığı Kuzey Amerika reklam pazarından örneklerin dinlenebileceği sunumda reklamlar için tüyolar alınabilecek.