Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Dicle'de Felsefe, Sanat, Siyaset Çalıştayı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya, Felsefenin aslında Hint ve Çin felsefesi ile başladığını söyledi.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Felsefe, Sanat, Siyaset Çalıştayı" geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Erciyes Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya, "İlkçağ Felsefesinde Epistemoloji, Ontoloji ve Aksiyoloji" başlıklı konuşmasıyla katıldı.

Konuya felsefenin tanımı ile başlayan Topakkaya, Aristotales'in "insanın evrenin mükemmelliği karşısında duyduğu meraktır." tanımı ile Farabi'nin "insanın gücü yettiğince tanrıya benzemesidir." tanımının kendisinin felsefeye bakış açısını belirlediğini söyledi.

İlkçağ felsefesinin felsefenin temel dersi olduğunu belirten Topakkaya, İlkçağ felsefesini bilmeden felsefeyi anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Sokrates, Platon, Aristotales gibi felsefecileri değerlendiren Topakkaya, Sokrates'i anlamadan platonun anlaşılamayacağını belirtti.

İlkçağ felsefesinin Talesle başlatılarak bir hataya düşüldüğünü kaydeden Topakkaya, Felsefenin aslında Hint ve Çin felsefesi ile başladığını vurguladı. Hint felsefesi ile özellikle ilgilendiğini anlatan Topakkaya, Hint felsefesinin temelde tinsel ruhçu bir felsefe olduğunu, Çin felsefesinin Hinte göre felsefi anlamda zayıf olduğunu ifade etti. İlkçağ felsefesini ve dönemin filozoflarını karşılaştırarak değerlendiren Topakkaya, son olarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Kaynak: Temsilci / Güncel
title