Dha Yurt Bülteni - 14
Kurtalan'da sel felaketiSİİRT'in Kurtalan İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde etkili olan yağmurun yolaçtığı sel bir çok evi sular altında bırakırken, bir çok vatandaş evlerini terketmek zorunda kaldı.
Kurtalan'da sel felaketi
SİİRT'in Kurtalan İlçesi'nde bugün öğlen saatlerinde etkili olan yağmurun yolaçtığı sel bir çok evi sular altında bırakırken, bir çok vatandaş evlerini terketmek zorunda kaldı.
Kurtalan İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, ilçe merkezinde sele yolaçtı. Cadde ve sokaklarda oluşan sel suları özellikle TOKİ Mahallesi'ndeki bir çok evi bastı. Onlarca ev sular altında kalırken, bir çok vatandaş da evini terketmek zorunda kaldı.
Yağmur ve sel suları nedeniyle bir çok evin hasar gördüğü öğrenildi. Belediye ekipleri, yağmur sularının neden olduğu selde evleri hasar gören vatandaşlara yardım çalışması başlattı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
Sağanak yağmur
Sokaklarda akan sel suları
Sel sularının bastığı evler
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: SİİRT, -
====================================
Ümit Kocasakal'dan yeni anayasa değerlendirmesi
MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde düzenlenen 'Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz' konulu panelde konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, "Milli egemenlik 5 yılda bir oy kullanmak değildir. Görev süresince iktidarı da denetlemeyi gerektirir. Getirilmek istenen anayasada bu mümkün olmuyor" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dalaman Şubesi'nin düzenlediği, 'Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz' paneline CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Dalaman ADD Şube Başkanı Seferiye Pişmiş, CHP Dalaman İlçe Başkanı Kamil Öner, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'den çok sayıda vatandaş katıldı. Dalaman Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, 16 Nisan'daki referanduma milli bir refleks olarak bakılması gerektiğini savundu. Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu öne süren Kocasakal, "Ülkenin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasıyla alakalı bir halk oylamasına gidiyoruz. Mevcut iktidar milli egemenlik üzerinden algı yönetimi yapıyor. Kendilerine oy vermeyen seçmen kitlesi millet değil mi? Mevcut iktidara oy veren kitle seçmendir. Egemenlik hilafetle, saltanatla başkaca herhangi bir güçle paylaşılamaz. Bugüne bu kadar bu coğrafyada yaşayıp ebediyete intikal etmiş olan, bugün yaşayanlar, ileride yaşayacak olanların tamamı milleti temsil eder. Halk milletin bir alt kategorisi. Seçmen onun da bir alt kategorisi. Onun da bir alt kategorisi iktidara oy veren seçmen. Türk milletinin egemenliğini, anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organlar aracılığıyla kullandığını ifade eder. Millete ait olan egemenlik hiçbir kişiye veya kuruma devredilmiyor, meclis de dahil. Bu olmazsa seçmen iradesi millet iradesinin üstüne çıkar. Milli egemenlik 5 yılda bir oy kullanmak değildir. Görev süresince iktidarı da denetlemeyi gerektirir. Getirilmek istenen anayasada bu mümkün olmuyor" dedi.
"BU ANAYASADAN SONRA MİLLET KENDİ KENDİNİ YÖNETEMEYECEK"
İktidarın referandum öncesi 'hata yapmayan insan modeli' algısı yarattığını iddia eden Kocasakal, "Ben böyle bir felakete 'evet' diyemem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir söyleşisinde 'güçlü Türkiye'den eyaletlere bölünmüş bir ülke'yi açık açık söyledi. Bu anayasadan sonra millet kendi kendini yönetemeyecek. Bizi bir kişi yönetecek. Bu kadar yetkiyi ben evde anama babama vermiyorum. Başımız ağrıdığında doktora gitseniz doktor başımızı mı kesiyor, ilaç mı veriyor? Başınızı keserse de ağrınız gider ama baş da gider. Bu yaptıkları başı kesmek. Mesele, Tayyip Erdoğan meselesini aşmış durumda, mesele AKP meselesini aşmış durumda. Çünkü bunlar emperyalizmin bugünkü aktörleri, onlar gider başkaları gelir" diye konuştu. 16 Nisan'da bir genel seçim yapılmayacağının altını çizen Ümit Kocasakal, siyasi iktidarın yönetiminden memnun olan seçmenin genel seçimlerde tercihini yapacağını kaydetti. Kocasakal, "Bu olaya bir partiye bağlılıkla veya karşıtlıkla, bir kişiye duyduğumuz sevgi yada nefret ile bakamayız. Tamamen meseleye milli bir refleks ve şuurla bakmak zorundayız" dedi.
Panel sonrasında Ümit Kocasakal'a plaket ve çiçek takdim edildi. Kocasakal'ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar kuyruğa girerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Toplantı salonundan genel ve detay görüntü,
-Ümit Kocasakal'ın konuşması.
Haber - Kamera: Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla),
====================================
Milli kaleci dedesini son yolculuğuna uğurladı
BURSASPOR'un milli kalecisi Harun Tekin'in kalp krizinden ölen dedesi 76 yaşındaki Hüseyin Tekin, İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Gerenköy'de toprağa verildi. Dedesinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan Milli kaleci Tekin, taziyeleri kabul etti.
Milli kaleci Harun Tekin'in İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı Gerenköy Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası olan dedesi Hüseyin Tekin, dün (cuma) öğleden sonra kalp krizi geçirdi. Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Tekin, kurtarılamadı. Hüseyin Tekin için bugün cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine Milli kaleci Harun Tekin ve ailesinin yanı sıra Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, kentin eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bursa spor Kulübü Başkanı Ali Ay, Bursa spor Kulübü teknik heyet ve futbolcular ile Bursa spor Kulübü adına ise 3 ayrı çelenk gönderildi. Ayrıca Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, bazı spor kulüpleri ve sendikalar da cenazeye çelenk gönderdi, Tekin'in üzüntüsünü paylaştı. Harun Tekin, dedesini çok sevdiğini, üzgün olduğunu belirterek daha fazla konuşamayacağını söyledi. Harun Tekin, babası Ercan Tekin ve diğer aile fertleri, taziyeleri kabul etti. Hüseyin Tekin, Gerenköy Camii'nde bugün ikindide kılınan namazın ardından Gerenköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Cenazenin kılındığı Gerenköy Camii'nden görüntü
Musalla taşında tabutun başında Harun Tekin beklerken
Cenaze namazı ve helallik alınması
Cenazenin arabaya taşınması
Haber- Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir), DHA)
==================================
Parmağına sıkışan yüzük spiralle çıkarıldı
ŞANLIURFA'da 14 yaşındaki Cemalletin Alican parmağında sıkışan yüzük, acil serviste itfaiye tarafından spiral yardımıyla kesilerek çıkarıldı.
Olay, öğle saatlerinde Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. Cemalletin Alican, sağ el orta parmağına taktığı metal yüzüğü çıkaramayınca, ailesi tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste de yüzük çıkarılamayınca itfaiyeden yardım istendi. Acil servise gelen itfaiye ekibi Alican'ın parmağını, yüzüğü spiral yardımıyla kesip kurtardı. Parmağında morluk oluşan Çelik, itfaiye ekibine teşekkür etti.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
Cemalettin Alican'nın parmağına sıkışan yüzük
İtfaiye ekipleri tarafında elinden yüzüğü çıkarması
Genel ve detay görüntüler
Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)
=======================================
Tekstilciler bornozla zeybek oynadı
DENİZLİ'nin Babadağ İlçesi'nde düzenlenen 6'ıncı Dünya Havlu ve Bornoz Festivali'nin lansmanında, tekstilciler giydikleri turkuaz rengi bornozlarla zeybek oynadı.
Denizli'nin tekstil ve dokumacılığıyla ünlü Babadağ İlçesi'nde, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali'nin lansmanı yapıldı. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği'nin (DETGİS) koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte, ilçe merkezinde bulunan bölge balonlarla süslenerek panayır alanına çevrildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği lansmanda, Denizli havlusu ve bornozu katılımcılara sergilendi. Festivale katılanlar, yöreye özgü lezzetleri de tatma fırsatı yakaladı.
BORNOZLARLA ZEYBEK
Festivalin Babadağ lansmanında oluşturulan eğlenceli atmosferde sanayiciler ise alana gelenleri turkuaz renkli bornozlarıyla karşıladı. Festivale katılan Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a da bornoz giydirildi. Denizlili Sanayiciler, efe kostümleri yerine sahneye bornozlarıyla çıkarak harmandalı oynadı. Vatandaşlar ise çalınan eğlenceli şarkı ve türküler eşliğinde keyifli anlar yaşadı.
DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli'nin 2 milyar dolarlık üretim yaptığını, bunun yüzde 60'ını ihraç ettiğini, dünyanın pek çok noktasında tekstil ürünleri pazarladığını söyledi. Koltuksuz, Türkiye'de üretilen her 3 havlunun ikisinin, dört bornozdan üçünün kentte üretildiğini vurguladı. Denizli olarak havlunun değerini çok iyi bildiklerini ifade eden Koltuksuz, "Bu organizasyona ilk başlarken amacımız Türk havlu ve bornozunu dünya çapında tanıtmaktı. Bugün tezgah sesinin gelmeye devam ettiği Babadağ ilçesinde bu organizasyonu yapıyoruz. Panayır havasında geçen bir festival oldu. Markalaşmanın değerini bilmeyen yok. Türk hamamı ve Türk lokumundan sonra üçüncü bir emtia sadece Türk havlusu var. Bu ürünü bütün dünyaya yaymak için bu organizasyonu düzenledik. İlerleyen yıllarda kentin farklı noktalarında düzenleyerek markalaşma anlamında çok daha fazla kazanımlar elde etmek istiyoruz. Türk havlusunun ulaşmadığı birkaç ülke kaldı. Onlara da Denizli havlusunu ulaştırmak istiyoruz" dedi.
Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu ise, organizasyonun Denizli'nin tanıtımına önem veren etkinlikler olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bütün halkımızın sahip çıktığı bir organizasyon olur. Bu organizasyon umut ediyorum, kentin marka değerine katkı sağlar. Daha ilerisinde de Milano'da Paris'te, New-York'ta Dünya Türk Havlu Bornoz Festivalini kutlamayı görmek istiyoruz" diye konuştu.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Protokol üyeleri ve sanayiciler daha sonra bornozlarıyla birlikte festivalin kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Protokol üyeleri ve işadamlarına, sarı renkli bornozlar giyen ortaokul öğrencilerinden oluşan bando takımı eşlik etti. Kortej yürüyüşünün ardından festivalin lansmanı sona erdi. Festival kent merkezinde 25 Mart'ta düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
--------------------------------
Festival alanından detay
Bornozlu tekstilcilerden detay
Halk oyunları gösterisinden detay
Sanayicilerin zeybek oynaması
Kortej yürüyüşü detay
DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz konuşması
BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu konuşması
Haber Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,
=========================================
Bodrum'da zaferin yıldönümü kutlandı
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü kutlandı.
Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü programına; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum'da yaşayan gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, şehitler ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için dua edildi. Bodrum çevresindeki okulların öğrencilerinin gün için hazırlamış olduğu gösteriler ve okuduğu şiirler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık 1.5 saat süren etkinlik Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosunun verdiği mini konserle son buldu.
Konserden sonra etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Eğer bugün bu vatanda, dünyanın en değerli, en kıymetli, en stratejik topraklarında bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimizin ve şehitlerimizin başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
Etkinliklerden görüntü
Bekir Yılmaz'ın görüntü
Etkinlikleri izleyenlerden görüntü
Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),