Haberler

"Devlet Kemer Takıyor"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Polis Birliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi ortaklığıyla gerçekleştirilen "Devlet Kemer Takıyor" projesinin çalıştayı Polis Akademisi Kampüsünde yapıldı

Kamu araçlarını kullanan sürücülerin ve bu sürücülerden sorumlu kurum amirlerinin emniyet kemeri konusunda bilgi ve bilinç düzeylerini ve sürücülerin emniyet kemeri kullanım oranlarını artırmayı hedefleyen, Uluslararası Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Hizmetleri Başkanlığı, Polis Akademisi Trafik ve Ulaşım Güvenliği Araştırma Merkezi ortaklığında yürütülen "Devlet Kemer Takıyor Projesi Çalıştayı", Polisi Akademisi Anıttepe Kampüsü'nde düzenlendi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Mustafa Çankal, yaptığı konuşmada, emniyet kemeri takma konusunda kendi yapmadıklarını başkalarından isteminin zor olduğunu, bu nedenle ilk önce kendilerinin ve yöneticilerin kemer takmasının önemine değindi.

Çankal, vatandaşın samimi davranışlar karşısında alınan tedbirleri destekleyeceğini ifade ederek, çalışmanın sadece kamu kurumlarıyla kalmamasını, bütün insanlara yayılmasını istediğini kaydetti.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı da yol güvenliğinin, güvenliğin en önemli boyutlarından biri olduğunu belirterek, "Yolların kralı olmaz, kuralı olur" diye konuştu.

Para olduğu vakit araba sahibi olmanın kolay olduğunu belirten Fındıklı, araba sahibi olanın araba kullanma ahlakı, kültürüne sahip olamayabileceğini söyledi. Fındıklı, insanlara ehliyet vermenin yanında araba kullanma talimatı da vermek gerektiğini dile getirerek, "Araba almak para işi, kullanmak kültür, edep, ahlak işi" dedi. Fındıklı, bunun için trafik eğitiminin de önemli olduğunu kaydetti.

EGM Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanı Yılmaz Baştuğ ise konuşmasında, dünya genelinde her yıl trafik kazalarında 1.3 milyon kişinin öldüğünü anlattı.

Türkiye'de 2013'te meydana gelen kazalarda 3 bin 750 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden Baştuğ, 30 yılda kaza sonrası olanlarla birlikte 385 bin insanın öldüğünü söyledi. Baştuğ, yapılan çalışmalarla 2020 yılına kadar 5 milyon insanın hayatta kalmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

IPA Türkiye Genel Başkan Yardımcısı Yesari Vural da kuruluşu hakkında bilgi verdi. Vural, IPA'nın dünyanın büyük meslek birliklerinden biri olduğuna işaret ederek, kuruluşun, sosyal, kültürel, bireysel faaliyetlerin yanı sıra bu tür projeleri de yürüteceğini bildirdi.

Polis Akademisi, Trafik ve Ulaşım Güvenliği Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tuncay Durna da projeye yaklaşık 1 yıl önce başladıklarını belirterek, 10 yıldır Türkiye'de trafik güvenliği konusunda önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Durna, proje kapsamında 34 kamu kuruluşunda 600 kişinin eğitim faaliyetlerine katıldığını vurgulayarak, bu şekilde farkındalık oluşturarak, trafikte uzun süreler geçiren kamu araçlarının sürücülerinin örnek teşkil etmesini de istediklerini bildirdi.

Etkinliğe, EGM'de görevli daire başkanlarının yanı sıra Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel
title
Close