Deü Hastanesi Türkiye'de Bir İlke İmza Attı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresini heykellerle donatmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen 40 günlük Asklepios Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 7 eserin sergilendiği görkemli bir törenle yapıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresini heykellerle donatmak üzere Türkiye'de bir ilk olarak düzenlenen 40 günlük Asklepios Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 7 eserin sergilendiği görkemli bir törenle yapıldı. Yabancı heykeltıraşlar Aldo Shiroma Uza (Peru), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) mezunu Türk heykeltraşlar Kadriye Kantık, İsmail Atar ile Tonguç Sercan'ın birbirinden güzel eserleri, 40 günlük çalışma görüntülerinin yer aldığı 40 fotoğrafla sergilendi.
"HEPSİ AYRI MESAJ VERİYOR"
Heykeltıraşların çalışmalarını yansıtan film gösterimi ve müzik dinletisi ile başlayan sempozyumda heykellerin kurdelelerini açan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, yaptığı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin, bugüne kadar gerek bilim gerek araştırma gerek sanatta birçok ilklere imza atmış bir üniversite olduğunu söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bugün Türkiye'de bir ilke imza attığını anlatan Prof.Dr. Füzün, şöyle konuştu: "Hastane bahçesinde sergilenmek üzere bir heykel sempozyumu yaptık ve bugün bu heykelleri açtık. 7 heykel değişik temaları işliyor ama ana hatları sağlıkla ilgili konular. Hepsinin verdiği ayrı ayrı mesajlar var. Hem mesaj veriyor hem de çocuk hastanesi karşısına konulacak olanlar onları gülümsetiyor, onlara neşeli anlar geçirtecek. Değişik özellikleri olan 7 heykeli bugün açmış olduk. Ben hep şunu söylerim 'Sanat geçmişimizle geleceğimiz arasında çok önemli köprülerden bir tanesi.' O yüzden bu köprüyü yeterince kullanmak her zaman gerekli diye düşünüyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi de her zaman sanata çok önem veren bir üniversite. Bizim 6 özelliğimiz var üniversite olarak, bunların hepsini sayacak değilim ama biri sanat ve sanatçıya değer vermektir. Bu hastane bahçemizde sergilenmek üzere yıllarca yaşayacak heykeller."
DEÜ Rektörü Prof.Dr. Füzün, 7 eseri hayata geçiren yerli ve yabancı heykeltıraşlar ile projeye katkı veren sponsorlara birer teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.
12 Mayıs -20 Haziran tarihleri arasında yoğun çalışma ile tamamlanan 2-3 metre boyundaki heykellerin, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bir hafta sergilendikten sonra DEÜ Hastanesi çevresindeki uygun alanlara yerleştirileceği belirtildi. - İZMİR