Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yeni dava

Erdoğan, mahkemedeki o sözleri affetmedi

İmamoğlu ve Kurum aylar sonra yeniden karşı karşıya: 'Hadi gel de kapat'

Aylar sonra yeniden karşı karşıya geldiler: Hadi gel de kapat

Deşifre Edilen Gizli Tanıktan Kefenli Eylem

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy’un da aralarında bulunduğu 28 tutuksuz sanığın ’suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istemek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak’ suçlarından 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya kefenli protesto damgasını vurdu.

Buca Belediye eski Başkanı Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 28 tutuksuz sanığın 'suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istemek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak' suçlarından 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya kefenli protesto damgasını vurdu.

Bu yıl hayatını kaybeden dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla 2009 yılında düzenlenen 'Arıkovanı' operasyonunda dönemin Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ile birlikte 33 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Şeboy'un da bulunduğu 15 şüpheli tutuklanmış, kısa süre sonra tutuklu sanıkların tümü tahliye edilmişti. Soruşturmayı tamamlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Şeboy ile diğer 28 sanık hakkında iddianame hazırlamış, diğer şüpheliler hakkında ise dava açılmasına gerek görülmemişti. Cemil Şeboy hakkında 60 yıla kadar hapis cezası istenmiş, Şeboy'un döneminde başkan yardımcıları olan Hatice G. ve Durmuş A.'nın da örgüt yöneticisi oldukları iddiasıyla 45 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. 30 sayfalık iddianamede Şeboy Villaları, Atatürk Maskı, Buca Mar, Buca Tıp, Gölet Tesisleri ilgili ve çeşitli ihalelerdeki suç iddialarına yer verilmişti.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya sanıklardan Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Cemil Şeboy katılmadı. "Suç örgütü kurmak, yöneticisi olmak, rüşvet almak, tehdit, rüşvet istenmek, görevi kötüye kullanmak, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmak" suçlarından yargılanan tutuksuz sanıkların avukatları, dava dosyası ile ilgili görevsizlik kararı verilmesini talep ettiler. Sanık avukatlarının talebinden sonra mahkeme heyeti, duruşmaya yarım saat ara verdi. Aradan sonra heyet, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 2014 yılının mart ayına erteledi.

Davanın gizli tanığı olduğunu, deşifre edildiğini, sürekli ölüm tehditleri aldığını belirten Buca FM'in sahibi Yaşar Naci Kurtçu ise, Adliye'nin C Blok girişinde kefenli eylem yaptı. Dönemin savcısı Murat Gök'e elindeki tüm yolsuzluk dosyalarını verdiğini, yapılan operasyondan sonra kimliğinin deşifre edildiğini, daha sonra kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri aldığını belirten Kurtçu, "Cemil Şeboy ile ilgili dosyaları verdikten sonra operasyon düzenlendi. Bu operasyonun ardından benim kimliğim deşifre edildi. Şimdi bana ve çocuklarıma yönelik tehditler alıyorum. Aracıma ve evimin girişine mermiler bırakılıyor. Benim ve ailemin hayatı tehlikede. Bundan dolayı özel yetkili savcıya dilekçe vereceğim" dedi.

Polisin müdahalesine rağmen basın açıklamasını yapan Kurtçu, adalete güvendiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title