Haberler

Denizli'de Ortaöğretimde Nitelik Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, Eğitim Fırsatlarının ve Niteliğinin Etkinleştirilmesi (DEFNE) Projesi kapsamında, 'Ortaöğretimde Nitelik Çalıştayı' yapıldı.

Denizli'de, Eğitim Fırsatlarının ve Niteliğinin Etkinleştirilmesi (DEFNE) Projesi kapsamında, 'Ortaöğretimde Nitelik Çalıştayı' yapıldı. Çalıştayda akademisyenlerle eğitim yöneticileri bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yapılan çalıştaya, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik, Denizli'de eğitim alanında daha iyiye nasıl gidilir, nasıl bir sıçrama yapılması gerektiğine odaklanmak gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Özçelik, "Elimizde var olan malzemeyi kullanmayı bilmezsek, yönlendirme ve başarı ihtimalimiz zorlaşıp başarısızlığa neden olur. Elimizdeki imkanları iyi yönetebilirsek daha yukarılarda oluruz. Elimizde neler var ve bunları eğitim adına nasıl yatırıma dönüştürürüz çalışmasını yapacağız. Ülkemizi daha üst seviyelere taşımak ve kalkındırmak adına yapacağımız her iş her söz muazzam bir iştir. Ayrıca eğitimde aile faktörünün öğrenci başarısındaki yerini de burada irdeleyeceğiz" dedi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, DEFNE Projesi kapsamında önemli bir çalıştayı yaptıklarını kaydedip, şunları söyledi:

"İlimizde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girmiş olan 9 bin öğrencinin 6 binine ulaşılarak başarılarını etkileyen faktörler üzerinde veriler toplandı. Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin çalışmasıyla belli noktaya gelindi. Öğrencilerin üniversite tercihlerini etkileyen faktörler de ele alındı. Ayrıca eğitim hayatları boyunca anaokulundan liseye kadar olan kısımlarında öğretmen profilleri çıkarıldı, ev ortamları ve aile durumları da çıkarıldı. Ulaşılan kitle olarak çok büyük bir çalışma olduğuna inanıyorum. Çalıştayımız akademisyenlerimizle alanda olan eğitim yöneticilerimizi bir araya getirdi. Eğitim alanı okulla sınırlı değildir. Bizim eğitim alanımız tüm evrendir. Evrensel bir vizyonla geleceğimizi eğitmemiz gerekir. Kişilerin özel ilgilerine, yeteneklerine, kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına göre eğitim sunabiliyor muyuz bunları irdelememiz gerekiyor. Ayrıca eğitimde sadece kitabi bilgilerle bir yere varamayız. Teknolojiyi ve gelişimleri takip ederek, sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Yaptığımız bu çalıştay eğitimimizin niteliğinin artmasına ve sürdürülebilir stratejik planlar hazırlamamıza temel oluşturmuş olacak."

Toplamda 5 oturumdan oluşan çalıştayda, akademisyenler, eğitim yöneticileri ve öğretmenler, yaptıkları araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda katılımcılara sunumlarda bulundu. Karşılıklı soru cevapların ardından genel değerlendirme ve öneriler ile çalıştay son buldu. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran ifadeler: Milletvekilleri bile beni arardı

Çete lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran ifadeler

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title