Haberler

Denizli'de "Kız Kardeşim" Eğitiminin Sertifikaları Verildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından Şubat ayında düzenlenen “Kız Kardeşim” eğitimlerine katılan kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından Şubat ayında düzenlenen "Kız Kardeşim" eğitimlerine katılan kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Denizli Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği'nin (DİKAB) ev sahipliğinde, gerçekleşen "Kız Kardeşim" Projesi kapsamında eğitimlere katılım sağlayan 170 kursiyer ve 29 mentörlük eğitimi alan katılımcıya sertifikaları verildi.

Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya, Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya, "Denizli'de 4/a kapsamında istihdam edilen 223 bin kişinin yüzde 43'ü kadınlardan oluşmaktadır. İstihdama yeni kaydedilen 8 bin 250 kişinin de 4 bin 170'i kadındır" dedi. Denizli Ticaret Odası olarak eğitime önem verdiklerini belirten Sarıkaya, "Bu yılın Şubat ayında, Denizli Ticaret Odamızın ev sahipliğinde kadınlarımızın evlerinden çıkarak, özgüvenli bireyler olarak, meslek ve iş sahibi olmaları amacıyla 'Kız Kardeşim' temalı eğitim çalışmasına başlamıştık. Bu eğitim çalışmasının sonunda, 170 kursiyerimize sertifika veriyoruz. Başarı belgelerini alan kursiyerlerimize de başarılı bir gelecek diliyorum" diye konuştu.

Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Akça ise Denizli'nin kadın girişimciliği bakımından bölgenin ve ülkenin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Denizli Ticaret Odası kayıtlarına göre Denizli'de şirket ortağı durumunda olan yaklaşık 2 bin 500 kadın girişimci bulunduğu bilgisini paylaştı.

2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için çalışma yürüttüklerini kaydeden Zeynel Çağlar da "Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak 'Kız Kardeşim' adını verdik" dedi. Konuşmalar sonrasında kursiyerlere sertifikaları verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close